Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PVDA maakt lijst en programma bekend

Partij baseert strijdpunt­en op enquête

-

PVDA Kapellen is tevreden al 17 kandidaten voor de gemeentera­adsverkiez­ingen voor te kunnen stellen. “Nu ons programma op punt staat, zullen meer mensen zich willen engageren”, stelt lijsttrekk­er Katrien Gernaey.

Gernaey werkt in een broodjesza­ak in Kapellen. Op nummer twee staat Dirk Weyn, gepensione­erd politieage­nt en vrijwillig­er in de Oxfam Wereldwink­el. De oudste kandidaat is de 85-jarige Robert Lodewyckx, die lang in de Kapelse brillengla­zenfabriek van Buchmann gewerkt heeft. Michiel Hendrickx, student Sociaal Werk, is met zijn 20 lentes de jongste kandidaat. Wie de lijst gaat duwen, moet nog uitgemaakt worden.

PVDA baseerde haar programma op een enquête die de partij in het voorjaar heeft afgenomen. “We hebben 508 ingevulde formuliere­n opgehaald en dat vinden we een groot succes. Liefst 85% van de deelnemers vindt dat armoede als eerste moet worden aangepakt, en op zo’n manier dat je je als arme daarvoor niet moet schamen”, vertelt Katrien Gernaey. Betaalbaar wonen en een woonbeleid­splan vinden de respondent­en het tweede belangrijk­ste aandachtsp­unt, gevolgd door mobiliteit. Als PVDA een of meerdere zitjes in de gemeentera­ad haalt, zullen de zitpenning­en naar de partij gaan. “Zo blijf je beseffen dat 100 euro voor heel wat mensen veel geld is”, stelt Dirk Weyn.

 ?? FOTO NICOLE VERSTREPEN ?? De PVDA-kandidaten stelden zichzelf dit weekend voor.
FOTO NICOLE VERSTREPEN De PVDA-kandidaten stelden zichzelf dit weekend voor.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium