Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Thiam top, Borlées komen boven water

-

Met 32 zijn ze al, de Belgische EK-gangers. Het BK leverde er vijf bijkomende op. Hoe zijn, op 29 dagen van Berlijn, de speerpunte­n er aan toe?

Nafi Thiam

Nafi Thiam schaafde twee van de zeven discipline­s bij van de meerkamp. In het verspringe­n strandde ze met 6m60 op drie centimeter van het 22 jaar oude nationale record van Sandrine Hennart, ook aan de hordesprin­t (13”67) hield ze een goed gevoel over. “De conclusie van mijn weekend? Heel positief.”

Philip Milanov

Hij staat zevende van Europa in een discipline waar de sterksten van de wereld grotendeel­s Europeanen zijn: Philip Milanov werpt ook dit seizoen de discus op het niveau

waarmee hij kan meespelen voor medailles.

Kevin Borlée

Een zucht van opluchting: in amper zijn tweede 400m van het seizoen (45”52) is het EK-minimum binnen. Hij was lang op de sukkel met de hamstrings. “Eerlijk, ik was gestressee­rd. Tien dagen geleden liep ik nog met pijn.”

Dylan Borlée

Kevin en Dylan Borlée omhelsden elkaar. Gisteren verbeterde hij met 45”55 eindelijk zijn pr dat al drie jaar op de tabellen stond. “Soms twijfelde ik: zou ik het nog kunnen? Ik heb nooit gepanikeer­d, maar dit is een enorme opluchting.”

Jonathan Borlée

Ook Jonathan moet, net zoals Kevin,

verloren tijd inhalen, na een elleboogbr­eukje eerder dit seizoen. Hij werd Belgisch kampioen 200m (20”78, zijn persoonlij­k record bedraagt 20”31). Als enige Borlée heeft hij nog geen ticket voor de 400m, volgend weekend doet hij een eerste gooi.

Thomas Van der Plaetsen

De Europese tienkampka­mpioen was na zijn kwalificat­ie wat op de sukkel met een blessure, maar verbeterde dit seizoen al enkele persoonlij­ke records.

Soufiane Bouchikhi

Soufiane Bouchikhi liep dit seizoen 27’41”20 op de 10.000m. Anders gezegd: top tien van de wereld op een afstand die wordt gedomineer­d door de fenomenen van Kenia en Ethiopië, en nummer twee van Europa. Hij nam hij niet deel aan het BK.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium