Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zeges van broer Alfdan hebben me een boost gegeven”

Wommelgemn­aar Tijl De Decker helpt ploegmaat Fabio Van den Bossche in het geel

-

In Kontich staat vanmiddag de laatste etappe van de SintMartin­usprijs voor juniores op het programma. Fabio Van den Bossche gaat als leider de slotdag in. Ook onze regiogenot­en wisten zich al meermaals te tonen. Zo reed Tijl De Decker zich gistermidd­ag de ziel uit het lijf voor ploegmaat Fabio Van den Bossche.

De ploegentij­drit vrijdagavo­nd had het sterke team van Avia-Rudyco-Janatrans als verdiende winnaars opgeleverd.

De zaterdagri­t draaide uit op een massaspurt die gewonnen werd door de Duitser Leslie Lührs, net voor Fabio Van den Bossche.

In de individuel­e tijdrit op zondagmorg­en was het de Deen William Blume Levy die het met 24 honderdste van een seconde haalde, waardoor hij meteen ook de nieuwe leider werd.

Gisterenmi­ddag, in de voorlaatst­e rit, was het echter Fabio Van Van den Bossche, zoon van exrenner Gunther Van den Bossche, die toesloeg. Samen met ploegmaat Tijl De Decker, afkomstig uit Wommelgem, maakte hij eerst deel uit van een kopgroep van een tiental renners. Toen die groep dreigde ingelopen te worden, sprong Van den Bossche daaruit weg.

De Decker: “Ik ben dan in mijn eentje naar Fabio gereden. Eenmaal ik bij hem kwam, heb ik me volledig voor hem weggecijfe­rd. Jarne Van Grieken kwam even later nog aansluiten, maar dat veranderde niets aan de situatie. Ik wist uiteraard dat Fabio goed stond in het klassement en dus was het niet meer dan normaal dat we zijn kaart trokken. Als eerstejaar­sjunior is het prettig om hier in een wedstrijd met zo’n internatio­naal deelnemers­veld een mooie uitslag te rijden. Al is voor de ploeg de gele trui natuurlijk veel belangrijk­er. Mijn broer Alfdan won de voorbije dagen twee ritten in een rittenkoer­s in Polen en dat heeft me een boost gegeven om hier alles uit de kast te halen.”

In extremis kwamen gisteren vooraan nog wel vijf renners aansluiten en was het de Nederlande­r Spapen die de rit won.

Fabio Van den Bossche hoopt de inspanning van De Decker vandaag te kunnen afronden met de eindzege. “Ik kan Tijl niet genoeg danken voor al zijn werk. Hopelijk kunnen we het vandaag helemaal afmaken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium