Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Steeds Vooraan Kontich klopt buren uit Edegem

-

Steeds Vooraan Kontich mag zich minstens tot eind augustus wielerploe­g van ’t Stad noemen. In de dernykoers gisteren in Kontich - voor de gelegenhei­d omgetoverd tot

derbykoers - was de thuisploeg een maatje te sterk voor de buren van Edegem BC.

In de eerste reeks bleven de zestien renners tot ongeveer vier ronden voor het einde grotendeel­s in mekaars vaarwater. Toen versnelden Marijn Bal, Jense Brosens, Yves Schouwaert­s, Noah Jans, Senne De Meyer, Tom Van den Bosch en Mathias Schietecat­te. De rest mocht het vergeten. In een spannende eindspurt was het uiteindeli­jk Jense Brosens van Steeds Vooraan Kontich, die het haalde voor Tom Van den Bosch en Senne De Meyer van Edegem BC.

In de tweede reeks kregen we hetzelfde scenario. Opnieuw moesten er twaalf ronden gereden werden en opnieuw keken de deelnemers lange tijd de kat uit de boom. Het waren opnieuw Senne De Meyer en Tom Van den Bosch die het tempo verhoogden, maar nu konden anderen wel hun tempo volgen. Marijn Bal, Robin Van der Heyden, Tom Daniëls, Yolan Brems en Jense Brosens, winnaar van de eerste reeks, sprongen mee. Zij zouden strijden voor de zege. Daniëls van Steeds Vooraan Kontich nam uiteindeli­jk met zwier de tweede reeks voor zijn rekening nam. Van der Heyden werd tweede, Marijn Bal eiste de derde plaats op.

Met twee overwinnin­gen in twee reeksen was de derbyzege uiteindeli­jk ook erg duidelijk in het voordeel van thuisploeg Steeds Vooraan Kontich. Op 31 augustus kan Edegem BC revanche nemen als de twee clubs het op de jaarmarkt van Edegem opnieuw tegen mekaar opnemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium