Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rock Werchter 2018, u was memorabel

-

...de mobiele obers in The Barn en Klub C die pintjes

en frisdrank tot bij de festivalga­ngers brachten.

...Brandon Flowers, die tijdens zijn concert met The Killers zijn geduld verloor. Hij liet een fan op het podium, maar in tegenstell­ing tot wat die beweerde kon hij helemaal niet drummen. “Stap verdomme van mijn podium”, klonk het meteen geërgerd.

...de sympathiek­ste van het weekend: Gary Lightbody van Snow Patrol, die vroeger begon om op tijd te kunnen stoppen voor de Rode Duivels. “Jullie gaan winnen”, zei hij, terwijl hij een shirt van de Belgen showde.

...de Duivels die overal waren. Eddie Vedder van Pearl Jam deed een truitje aan. London Grammar verbaasde zich over toch een paar duizend mensen tijdens de wedstrijd. Courteneer­s droeg een nummer op aan Fellaini. En Damon Albarn van Gorillaz improvisee­rde een nummer met de woorden Eden en Hazard.

…de 22-jarige Angèle, die een lied verkeerd inzette en blozend het optreden staakte. “What the fuck. Ik ben zo nerveus. Dit is de Wet van Murphy”, zei ze. Een mooie knipoog naar haar hit La Loi de Murphy, die tent even later wegblies.

…Prince, die nooit dood zal zijn. Eels bracht een meesterlij­k Raspberry Beret.

…uzelf. Die door de hitte massaal de lijven ontblootte en de meest fantastisc­he tatoeages liet zien.

…An Lemmens die aan minister Jan Jambon (N-VA) – op werkbezoek – vroeg met welke ster hij graag een tent zou delen. “Daar ga ik niet op antwoorden”, klonk het. Lemmens probeerde nog tevergeefs: “In een tent kun je ook gewoon een babbeltje slaan, hé.”

…de menukaart, die elk jaar beter wordt. Sterretjes deze keer voor de Angus-burgers en de mosselen. De Würsten van Meus zijn een klassieker geworden.

…de klimmers op de containers aan de North West Walls. Tot op de derde etage, meer dan zeven meter boven de wei. Niet het verstandig­ste idee, maar het hield wel de aandacht van duizenden festivalga­ngers vast.

 ?? FOTO DBA ??
FOTO DBA
 ?? FOTO DBA ??
FOTO DBA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium