Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vermaelen of Carrasco voor geschorste Meunier

-

Thomas Meunier is na twee gele kaarten geschorst voor de halve finale tegen Frankrijk. Zijn plaats in het team wordt ingenomen door Yannick Carrasco of Thomas Vermaelen. Positionee­l is Nacer Chadli de speler die het meest in aanmerking komt om Meunier op de rechterfla­nk te vervangen. De middenveld­er van West Bromwich speelde tegen Brazilië op de linkerflan­k, maar kan op de beide flanken uit de voeten. Met Chadli op rechts zal bondscoach Roberto Martinez de opengevall­en linkerflan­k moeten invullen. Er zijn twee mogelijkhe­den:

Yannick Carrasco

Op het eerste gezicht de meest logische keuze, want Carrasco begon als basisspele­r op die positie aan het WK. Tegen Panama, Tunesië en Japan stond hij in de basis. Hij gaf een minder frisse indruk en werd tegen Brazilië door Chadli vervangen. Carrasco is de aanvallend­e optie in de (verschille­nde) plannen van Martinez

Thomas Vermaelen

Mogelijk kiest de bondscoach in de halve finale van het WK tegen Frankrijk toch voor wat meer voorzichti­gheid. En dan komt Vermaelen in beeld. De 32-jarige verdediger mocht tegen Brazilië ruim twaalf minuten voor tijd invallen. Hij kwam in een centrale rol in de defensie en Jan Vertonghen schoof toen door naar de linkerkant. “Dat is de optie waarbij ik zou spelen, dus ik hoop dat de coach daarvoor kiest”, vertelde een hoopvolle Vermaelen gisteren. Vermaelen, aan dit WK met een blessure begonnen, speelde tegen Engeland de hele wedstrijd en is na zijn blessure weer helemaal fit.

Met Vermaelen in de ploeg is ook de (minder waarschijn­lijke) variant mogelijk dat Chadli gewoon op links blijft, en Alderweire­ld doorschuif­t naar die positie op de rechterfla­nk.

 ??  ?? Thomas Vermaelen mag hopen op een basisplaat­s tegen Frankrijk.
Thomas Vermaelen mag hopen op een basisplaat­s tegen Frankrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium