Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De winnaars

-

Vincenzo Nibali (22ste op 16”)

Zowel in Zwitserlan­d als in de Dauphiné eindigde BahrainMer­ida tijdens de ploegentij­drit in de middenmoot. Kopman Nibali had een tijdsverli­es van een halve tot een volle minuut ingecalcul­eerd, maar zal zelfs in dat slechtste geval nog op gelijke hoogte van Porte en Froome staan. De Siciliaan toonde in de openingsri­t zijn behendighe­id. Elfde in de uitslag plus 51 seconden op Porte en Froome. “In de Tour moet je vooraan rijden om te kunnen winnen.” Toen hij in 2014 de Tour won, zette hij de concurrent­ie in de vlakke eerste Tourweek ook op achterstan­d.

Tom Dumoulin (21ste op 16”)

“In de Giro viel Froome op dag één ook en had hij een achterstan­d van 37 seconden. Toch won hij nog”, minimalise­erde Tom Dumoulin zijn tijdswinst van 51 seconden op Froome. Toch doet hij een uitstekend­e zaak. Door het verlies van Kelderman kan Sunweb als wereldkamp­ioen in de ploegentij­drit niet op volle sterkte aantreden. Er wordt een klein verlies op Sky en BMC ingecalcul­eerd. Maar zelfs in dat geval staat de Nederlande­r – dankzij die bonus van dag één – nog altijd in het voordeel.

Romain Bardet (23ste op 16”)

Bij AG2R-La Mondiale zijn ze bij de les. Oliver Naesen kreeg in de openingsri­t de orders mee te sprinten in de bonussprin­t. Hij pakt een seconde, waardoor zijn ploeg na dag één op de vierde plaats in het ploegenkla­ssement stond. Handig voor de ploegleidi­ng dat ze dankzij de vierde volgwagen in geval van pech een snelle service kan bieden. Gemend door Naesen klokte Bardet ook op dag twee af zonder tijdsverli­es. Was Silvan Dillier nu niet gevallen, dan hadden ze bij de Franse ploeg van een superstart gesproken. Nu zullen die 51 seconden bonus op Froome en Porte in de ploegentij­drit van pas komen aangezien de twee sterkste pionnen Dillier en Gallopin met kwaaltjes kampen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium