Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Steun voor Vlaams én Belgisch kampioene in huis

Familie uit Oevel voelt zich fiere Vlamingen, maar zet zich 100% achter Rode Duivels

- (ho)

Voor het gezin Vos in Oevel (Westerlo) heeft de vlaggencom­binatie een dubbele betekenis: niet alleen vieren ze zo de sportieve prestaties van de Rode Duivels, maar ook die van dochter Febe.

Twee vlaggen uit het raam, een reeks tricolore wimpeltjes dwars over de voortuin en het woord ‘kampioen’ in gouden opblaaslet­ters achter het venster: de familie Vos lijkt wel heel sterk mee te leven met ons Belgische elftal in Rusland. Ja en nee, zo blijkt. “De Vlaamse Leeuw hangt hier al uit sinds april, omdat Febe toen twee keer Vlaams kampioen is geworden in het freestyle discodanse­n”, vertelt papa Mario Vos. “Wat later is ze ook Belgisch kampioen geworden en zijn de andere vlaggen erbij gekomen. Van de wimpeltjes is het rood intussen al bijna helemaal afgegaan door de zon.”

In de ogen van de familie vloeken de twee vlaggen niet met elkaar, zelfs niet op de Vlaamse feestdag. “Voor mij mogen ze beide naast elkaar hangen. We zijn zelf ook best fier om Vlamingen te zijn. Ik heb zelf vroeger competitie­f boogiewoog­ie gedanst en in Wallonië toen vaak gezien dat wij het in Vlaanderen toch veel beter hebben. Voor ons is de Vlaamse titel minstens zo belangrijk dan de Belgische. In Vlaanderen zit namelijk de concurrent­ie.”

Dat wil niet zeggen dat ze niet voluit de Rode Duivels aanmoedige­n. Daarom blijven alle vlaggen zeker hangen tot zaterdag, en “liefst tot zondag”. Opmerkelij­k is dat de 10-jarige Febe veel ferventer supportert dan haar jongere broer Ferre. “Ik denk wel dat de Belgen wereldkamp­ioen gaan worden”, zegt ze. “De matchen tegen Japan en Brazilië waren heel spannend.”

 ?? FOTO HANS OTTEN ?? De vlaggen hangen er voor de danspresta­ties van dochter Febe. Samen met haar broer Ferre hoopt ze toch ook op een WK-winst.
FOTO HANS OTTEN De vlaggen hangen er voor de danspresta­ties van dochter Febe. Samen met haar broer Ferre hoopt ze toch ook op een WK-winst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium