Gazet van Antwerpen Stad en Rand

SPELERSBEO­ORDELING

- (kvu)

Thibaut Courtois

Hield zijn ploeg voor de rust in de match met snel uitkomen op Mbappé en een sublieme kuitreddin­g op de doorgebrok­en Pavard. Kansloos op de tegengoal. Hield Griezmann en Tolisso in het slot nog van de 20.

Toby Alderweire­ld

Schoot ons bijna naar de hemel zoals een echte spits, maar Lloris pakte zijn knap schot. Bevond zich in de hel toen hij Umtiti helemaal moest laten gaan op de corner. Pijnlijk, want verder speelde hij defensief zeer solide.

Vincent Kompany

Een taaiere klant dan Giroud kreeg hij dit WK nog niet op zijn bord. De Franse toren pakte hem in zijn rug én wist hem zelfs in zijn hemd te zetten, maar verder organiseer­de Kompany zijn defensie zoals het hoorde.

Jan Vertonghen

Kreeg meteen na de aftrap al een verkoudhei­d van de schicht die hem voorbij snelde, maar stelde zich telkens uitstekend op tegen Mbappé. Bij momenten lekker hard in zijn tussenkoms­ten. Onze beste verdediger.

Nacer Chadli (90+1’)

Liep tegen zijn limieten aan op een positie die hij van nature niet gewend is. Vooral onder druk in de problemen. Aanvallend lagen er kansen, maar de meeste voorzetten leken nergens naar. Pas beter met steun van Mertens.

Mousa Dembélé (60’)

Kreeg de kans om te tonen dat hij basiswaard­ig is, maar ging helemaal de mist in. Vreemd genoeg verloor hij meer ballen in een wedstrijd dan anders in een hele maand. Daardoor had hij voortduren­d overtredin­gen nodig.

Axel Witsel

Kreeg met Dembélé een sidekick voor een uur, maar de positionel­e wisselwerk­ing liep niet altijd lekker. Na de vervanging van Dembélé toonde Witsel zich gek genoeg heel sterk: in de duels én aan de bal.

Kevin De Bruyne

Slordighei­d was er, maar het merendeel van de ballen die hij dropte, zaaide paniek. Bij de belangrijk­e kansen nam hij zijn rol op. Ruimte om te counteren was er amper, de volley die de 11 had kunnen zijn raakte hij verkeerd.

Marouane Fellaini (80’)

Rolde zijn spierballe­n tegen Pogba en deed dat behoorlijk, al leek hij zich beter in zijn vel te voelen in de meer defensieve rol. Reageerde te laat toen Umtiti de 10 binnenkopt­e. Knikte de potentiële gelijkmake­r naast.

Eden Hazard

Voor de rust onze beste man op het veld. Werd druk omringd, maar als hij de bal in de buurt van de zestien kreeg, bibberden de Fransen. Pech dat hij niet scoorde. Zakte weg omdat hij de bal te laag ging opvragen.

Romelu Lukaku

Beleefde een frustreren­de avond. Zat in de grip van de Franse defensie en werd nauwelijks gevonden. Zijn voornaamst­e wapenfeite­n: liep een counter dicht én was te verrast om iets te doen op pass van De Bruyne.

Dries Mertens (60’)

Viel vlijmscher­p in op de rechterfla­nk met enkele goeie zwiepers voor doel, maar zo snel als het vuur oplaaide, doofde het ook weer door het lepe Franse spel.

Yannick Carrasco (80’) Viel te laat in voor een beoordelin­g. Michy Batshuayi (90+1’)

Viel te laat in voor een beoordelin­g.

Roberto Martinez

Met vier achterin in balverlies, met drie in balbezit: Martinez toonde weer tactische flexibilit­eit, alleen pakte het nu niet goed uit. Zijn keuze om met Dembélé het centrum verder af te stoppen én de hoeken extra mankracht te gunnen, was begrijpeli­jk. Alleen viel het tegen omdat Dembélé slecht speelde. Minder begrijpeli­jk was zijn keuze om Fellaini tien minuten voor het einde naar de kant te halen en Carrasco in te brengen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium