Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De uiteengesp­atte wereldbeke­rdroom in 10 fases

- (gegy)

Twee keer Hazard De eerste doelpo16’ging

van de wedstrijd is er één voor de Rode Duivels. In het eerste kwartier loeren beide ploegen op foutjes van de tegenstand­er om er dan met een snelle omschakeli­ng - het sterkste wapen van zowel België als Frankrijk - uit te komen. Zo komt België ook aan de eerste echte kans. Dembélé wint een kopduel van Benjamin Pavard en na een mooie tik van Kevin De Bruyne komt de bal tot bij Eden Hazard. Die mikt vanaf links met zijn linker naar de verste hoek, maar de bal draait weg van doel en gaat voorlangs.

19’ Het hoofd van Varane

Nadat Matuidi een schot van buiten de zestien op Courtois mikt, steekt Hazard opnieuw zijn neus aan het venster. Vanaf de linkerkant zet hij een dribbel in naar binnen. Zijn schot lijkt binnen te gaan, maar Real Madrid-verdediger Raphaël Varane zet er nog zijn hoofd tegen waardoor de bal in hoekschop belandt.

22’ Lloris stopt ploegmaat Alderweire­ld af

De Rode Duivels krijgen een hoekschop. Na wat geharrewar komt de bal tot bij Toby Alderweire­ld, maar de verdediger staat half met zijn rug naar doel. Toch weet hij met een knappe volley in de draai het gaatje naast de linkerpaal te vinden. Maar doelman Hugo Lloris - zijn ploegmaat van bij Tottenham - pakt uit met een fantastisc­he redding.

34’uur Giroud struikelt

In het eerste half

heeft België de bovenhand en de betere kansen, maar de uitgekookt­e Fransen wachten op een foutje bij de Duivels om dan supersnel te counteren. Na balverlies van Chadli staan ze plots in twee passes Griezmann knap naar Mbappé, die nog knapper richting Giroud voor doel. Maar Giroud struikelt en kan daardoor niet afdrukken.

40’ De voet van Courtois

Wat Hugo Lloris kan, dat kan Thibaut Courtois ook. Na een corner voor de Fransen wordt de bal richting Lukaku gespeeld. Die maakt een overtredin­g, maar de Fransen blijven in balbezit en krijgen voordeel. Met één pass tussendoor zet Mbappé zijn maatje Pavard alleen voor doel, maar Thibaut Courtois brengt redding met de voet.

51’ 1-0 kopbal van Umtiti

Na een blok van Kompany op een schot van Giroud gaat de bal in hoekschop. Eéntje waaruit Frankrijk op voorsprong komt. Een doelpunt zoals België er zelf één maakte tegen Brazilië. Alderweire­ld speelt Umtiti kwijt en Fellaini kon net niet snel genoeg reageren in de eerste zone. Een strakke corner van Griezmann, een strakke kopbal van Umtiti. Thibaut Courtois heeft geen verhaal.

Mbappé tovert

van Beste Speler Mbappé van naar het de sollici54’teert trofee Toernooi. Als de Fransen dreigen, is hij altijd betrokken in de actie. En net na de 1-0 toont hij dat hij naast zijn fabuleuze snelheid ook een dosis techniek in huis heeft. Met een formidabel hakje op de rand van de zestien zet hij Giroud alleen voor doel, maar Mousa Dembélé is net op tijd terug om het schot af te blokken.

65’ Fellaini kopt naast

In het laatste half uur gooit Roberto Martinez het geweer over de andere schouder. Hij brengt Dries Mertens in en het aanvalspla­n verandert: flankvoorz­etten naar Fellaini en Lukaku in de zestien. Dit levert meteen een kopbalkans op voor Fellaini. Hij troeft zijn ploegmaat van bij Manchester United af, maar de bal gaat halve meter naast.

81’ Witsel op de vuisten van Lloris

België moet een vrijschop krijgen op de rand van de zestien voor een overtredin­g van Giroud op Hazard, maar scheidsrec­hter Cunha fluit niet. Twee minuten later wordt Hazard op dezelfde plek opnieuw onderuit geschoffel­d, maar Witsel kan wel op doel trappen. Hij besluit te centraal waardoor Lloris met zijn vuisten kan ontzetten.

92’ Griemann en Tolisso op Courtois

Griezmann krijgt in de blessureti­jd de kans om het helemaal af te maken met een vrije schietkans, maar hij krijgt de bal niet ver genoeg in de hoek om Thibaut Courtois te verrassen. Courtois pakt wat later opnieuw uit met een goede redding op een poging van Tolisso. Het blijft 1-0 en ook dat is niet genoeg voor de Rode Duivels om de finale te halen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium