Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen enkele ploeg was beter dan wij”

- (gegy)

Normaal gezien is Vincent Kompany altijd de laatste die uit de kleedkamer­s komt en de mixed zone trotseert. Gisteravon­d was de 32-jarige aanvoerder de eerste om de pers te woord te staan. Met de borst vooruit, maar zichtbaar ontgoochel­d.

“Iederéén zal wel ontgoochel­d zijn vandaag”, zei hij zuchtend. “We hebben een halve finale verloren, dat is op geen enkel moment plezant. En al zeker omdat we niet verloren hebben van een ploeg die beter is dan wij. Op dit toernooi was geen énkele ploeg sterker dan wij. Toch moeten we Frankrijk felicitere­n. Ze hebben gescoord op een stilstaand­e fase, dat maakt ook deel uit van de voorbereid­ing van een match, van het plan. Het is hen één keer gelukt en dat volstond helaas voor de zege. Dus ja, proficiat...”

De vergelijki­ng maken met het WK van vier jaar geleden, toen België eruit ging na een 0-1-nederlaag tegen Argentinië, wilde Kompany niet. “Dit was echt anders. We hebben meer kansen gehad, we hebben meer controle gehad. Tegen Argentinië hadden we toen geen controle, dit keer wel. We wisten hoe we het deze ploeg moeilijk konden maken en het risico achterin beperkt konden houden. Dat is ook gelukt. Oké, op het einde konden zij af en toe counteren. Maar het is echt aangekomen op details.”

Zin in troostfina­le

Kompany zag uiteraard zwaar teleurgest­elde gezichten in de kleedkamer, maar probeerde de moed erin te houden. “In het begin is het altijd vrij stil, maar het leven gaat verder, we moeten door. Nu moeten we voor die derde plaats spelen. Voor België zou dat vrij historisch zijn, dus we moeten daar stilaan belang aan beginnen te hechten. Ik heb er alvast zin in. Het is erg zwaar om een halve finale te verliezen, maar we zijn profs en gaan ons opladen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium