Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De Belgen stierven in schoonheid”

Een voetbaldie­r pur sang, een kenner die niet verlegen is om ongezouten zijn mening te geven. Over alles, maar het liefst over voetbal. Daarom is Johan Boskamp de komende weken voor Gazet van Antwerpen uw en onze WK-analist. Om geen blad voor de mond

-

“Zoals verwacht hielden de Fransen de boel ontzettend gesloten. Het was spannend, maar niet het leuke voetbal waarop we hadden gehoopt. Anders dan tegen Brazilië moesten de Belgen het spel zelf maken en dat bleek toch wat moeilijker te zijn. De Rode Duivels bleven naar ruimte zoeken, maar vonden er geen. De opbouw was aan de trage kant. Dat helpt niet wanneer je tegenstand­er op de zestien meter hangt, zoals Les Bleus gisteren deden. Hierdoor kwam Lukaku ook amper aan de bal. Wanneer hij niet de diepte in kan gaan, is hij gewoon minder. Simpel, dat weet je.”

“Het lijkt erop dat de match tegen Brazilië heel erg veel energie heeft gekost. Je zag dat aan Kevin De Bruyne en Eden Hazard, die het moeilijker hadden gisteren. Eden begon nog zo fantastisc­h aan die partij. Die Pavard zag alle kleuren van de regenboog. Ik dacht dat dat mannetje nooit de match zou volmaken. Scoorde hij nog bijna ook! Eden was na rust gewoon een pak minder.”

“De inbreng van Dembélé voor de geschors te Meunier was een verrassing die niet goed heeft uitgepakt. Die Franse middenveld­ers gingen constant over hem heen. Als hij aan de bal was, was het wel goed. Maar als je overlopen wordt, kom je in de problemen. Hij werd vervangen door Dries Mertens, omdat Driesje normaal altijd scoort als hij invalt. Hij had duidelijk de opdracht gekregen om die bal vanaf de zijkant meteen voor te gooien naar Lukaku en Fellaini. Net daarom was het zo vreemd dat Marouane naar de kant werd gehaald. Hij is net iemand die dan oorlog kan maken en voor chaos kan zorgen.”

“Het blijft een unieke kans die de Belgen gemist hebben. Ze stierven in schoonheid, terwijl Frankrijk het op de omschakeli­ng deed. Maar ja, ze winnen. Het is ook niet zo dat ze helemaal niks hebben laten zien. Mbappé, die was echt fantastisc­h. Wat een snelheid en wat een actie toen hij Giroud met de hak alleen voor Courtois zette. Griezmann die stond altijd vrij en Kanté liep alles dicht.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium