Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Toch moet zaterdag een hoogtepunt worden”

Ontgoochel­de bondscoach Roberto Martinez looft zijn spelers

- (fbu)

Bondscoach Roberto Martinez was uiteraard ontgoochel­d, maar loofde voor de televisiec­amera’s tegelijk zijn spelers.

“Ik ben trots op hen. Ze hebben alles gegeven. Maar het hing af van details. Van één stilstaand­e fase. Verder was het zeer close, een gesloten wedstrijd. Tegen een ploeg die mikte op de tegenaanva­l hebben we alles gegeven. We startten de tweede helft ook goed vond ik, maar die goal kwam als een mokerslag. Toch bleven we geconcentr­eerd, alleen kwamen we er niet door. Met Mertens probeerde ik nog ‘momenten’ te zoeken en we hielden de controle, maar het lukte niet. Dat zijn van die matchen waarvan je weet dat het ontzettend belangrijk is de eerste goal te maken. De attitude van mijn spelers was geweldig, ze konden niet meer doen dan ze hebben gedaan. In het voetbal is er nu eenmaal één winnaar en één verliezer. Ik kan mijn jongens niks verwijten, we hebben alles gegeven. Die ene hoekschop maakt het verschil, dat is zuur.”

Dat hij verrassend startte met Dembélé in de basis vond hij niet onlogisch.

“We wisten dat we veel balbezit hadden. Dat bleek: 60 procent. Dan was de keuze voor Dembélé logisch. Al zat hij niet helemaal goed in de match, dat is waar.”

Erkenning

Zaterdag spelen de Rode Duivels de kleine finale in hetzelfde Sint-Petersburg. Met welk gevoel leeft Martinez naar die match toe?

“We hebben nog één wedstrijd te gaan. We willen dit tornooi niet verlaten met een slecht gevoel, dus we gaan er alles aan doen te winnen zaterdag. Dit WK moeten we met opgeheven hoofd verlaten, we kijken nu vooruit naar die laatste match. Het wordt niet simpel om de knop om te draaien, de spelers waren zó gefocused op de finale. Maar we willen eindigen met een hoogtepunt.”

Over een volgende kans of een volgend tornooi wilde hij nog niet te veel praten.

“Belangrijk­er: we hebben hier naam gemaakt als meest attractiev­e ploeg. En hebben tegen Japan karakter getoond. De erkenning die we van de hele wereld daarvoor kregen, doet ook veel deugd.”

 ?? FOTO AFP ?? Een ontgoochel­de bondscoach Roberto Martinez.
FOTO AFP Een ontgoochel­de bondscoach Roberto Martinez.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium