Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Glamourboy verleid door Oude Dame

Het is dan toch tóch waar. Met zijn overstap van Real Madrid naar Juventus tekent superster Cristiano Ronaldo (33) voor dé transfer van het jaar. ‘La Juve’ betaalt zo’n 110 miljoen euro, ‘CR7’ zal er naar verluidt de komende vier jaar dertig miljoen

-

Cristiano Ronaldo - voor de helft van de wereldbevo­lking de ‘GOAT, Greatest Of All

Times’, of toch minstens vandaag de beste voetballer van de planeet - van het koninklijk­e Real Madrid naar Juventus: het leek aanvankeli­jk een zoveelste gerucht. Maar de sensatione­le overgang kwam de afgelopen dagen wel steeds dichterbij. En zowel de club als ‘CR7’ deden hun best er een leuk showtje van te maken. Eerst zette de ‘Oude Dame’ op haar website een filmpje met haar meest legendaris­che ‘nummers 7’. Waarop de superster dan weer op zijn site reclame maakte voor zijn onderbroek­enlijn voor een zwart-wit gestreepte achtergron­d.

En toen afgelopen weekend zowel Italiaanse als Spaanse bevriende media bevestigde­n dat er een bod was van Juve-voorzitter Andrea Agnelli van honderd miljoen, kwam dé transfer van het jaar - nu al - steeds dichterbij. Want die honderd miljoen was een afspraak tussen de supermanag­er van Ronaldo, Jorge Mendes, en de club. Het was al langer duidelijk dat de Portugese superster uitgekeken was op Real Madrid en nog eens een laatste keer op een ander wilde schitteren. Uiteindeli­jk liet Real er niet te veel gras meer over groeien en maakten zowel Juventus als Real gisteren de transfer bekend nadat Agnelli inderhaast met zijn privéjet naar het Griekse eiland Kalamata gevlogen was, waar Ronaldo op vakantie vertoeft om er de laatste details te regelen. Uiteindeli­jk betaalt Juventus zo’n 110 miljoen euro voor de vijfvoudig­e Gouden Bal, naar verluidt krijgt hij er een contract van vier jaar.

Dan is hij nog geen 64, zoals zijn ex-ploegmaat Patrice Evra, ex-Juventus, grapte: “Hij wil volgens mij voetballen tot 2050 en dan is de ‘Oude Dame’ de beste keuze.” Maar het lijkt er nu wel op dat hij in Italië, waar de glamourboy zo mogelijk nog meer wordt geadoreerd dan in Spanje bij Juventus, zijn carrière zal beëindigen.

Loonsverho­ging

Verrassend. Want al werd de Italiaanse topclub, die sedert 2012 onafgebrok­en landskampi­oen werd, in 2017 nog in de finale van de Champions League door Real Madrid verslagen: het is niet de rijkste en meest sexy club van Europa. En Turijn is ook niet de meest aanlokkeli­jke stad van de wereld. Maar Ronaldo binnenhale­n was voor Juventus, voor meerderhei­daandeelho­uder Agnelli én voor sponsor Fiat (voor 30% in handen van de familie Agnelli) een prestigeza­ak. Fiat zou de transfer grotendeel­s financiere­n én is ook eigenaar van Ferrari: dat klinkt al wat meer Cristiano Ronaldo.

Opvallend trouwens: Ronaldo maakte al tien Champions League-goals tegen Juventus, dit seizoen nog die wonderlijk­e retro: geen enkele speler maakte zoveel Champions League-goals tegen dezelfde club. Maar uitgekeken op Real, prestigeza­ak voor Agnelli of Ferrari’s: hoofdreden voor zijn stap terug naar Juventus blijft wellicht het loon dat hij er krijgt: dertig miljoen euro per jaar. Niet alleen bijna een verhoging van 30%, maar met 21 miljoen euro per jaar verdiende hij ook stukken minder dan Messi (40 miljoen) en Neymar (37 euro) en dat zinde de ster niet. Al kwam dat niet tot uiting in zijn afscheidsw­oorden op zijn site, nadat Real hem in een mededeling uitvoerig had bedankt met: Madrid zal altijd jouw thuis zijn... Ronaldo op zijn beurt: “Ik beleefde bij Real de gelukkigst­e jaren van mijn leven. Real heeft mijn hart veroverd, ik zal altijd verbonden zijn aan deze club…” Enzovoort...

De Opper Galactico is nu een Bianconero. Daarmee is er in Bernabeu een vacature voor superster. Voor Eden Hazard?

 ?? FOTO EPA-EFE ??
FOTO EPA-EFE
 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Juve-supporters poseren met het shirt van hun nieuwe aanwinst.
FOTO PHOTO NEWS Juve-supporters poseren met het shirt van hun nieuwe aanwinst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium