Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Three Lions’ op volle kracht

- (bla)

Engeland geeft vanavond op volle kracht Kroatië partij. “Ik moet een pluim geven aan mijn spelers en medische staf dat we bijna elke training met iedereen fit hebben kunnen afwerken”, zei bondscoach Gareth Southgate. Tegen Kroatië worden weinig veranderin­gen verwacht tegenover de vorige wedstrijde­n.

“Er is een grote eendracht binnen onze groep en dat is onze sterkte”, zegt middenveld­er Jordan Henderson. “We hebben veel gesproken over hoe we willen spelen in de grote matchen. Nu zitten we in de halve finale en willen we meer.”

Henderson verloor met Liverpool de Champions Leaguefina­le tegen Real Madrid. Vanavond staat hij opnieuw tegenover Madridmidd­envelder Luka Modric. “Modric is een van de besten, maar de andere spelers zijn ook niet te onderschat­ten. Maar we hebben een plan om hen op te vangen. Welk plannetje dat dan precies is? Dat ga ik niet aan je neus hangen.”

“Kroatië wordt een enorme test voor ons, maar dat hadden we verwacht”, waarschuwt bondscoach Southgate. “Tenslotte staan we in de halve finales van het WK.”

Veel geleerd

“Dit team heeft veel geleerd uit de uitschakel­ing van twee jaar geleden. Tien jaar lang hadden we geen wedstrijd gewonnen in de knockoutfa­se van een groot tornooi. Dan moet je nadenken en proberen te weten te komen wat er is fout gelopen. Gelukkig heeft de bond ons gesteund met financiële middelen en

mensen om dat te onderzoeke­n. Vandaag staat er een team en een geweldige staf.”

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Bondscoach Gareth Southgate.
FOTO EPA-EFE Bondscoach Gareth Southgate.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium