Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Liever thuis dan naar Bellewaerd­e

-

“Een mooie foto van ons drieën! Leander heeft altijd al een speciale band met de mama gehad. Hij was misschien wel de meest aanhankeli­jke van de drie broers. Ik herinner me nog dat wanneer hij werd uitgenodig­d om met vriendjes naar Bellewaerd­e te gaan, dat hij dan gewoon thuisbleef. Daar was het goed! Die attracties vond hij ook maar niks, veel te gevaarlijk. Straf eigenlijk want nu gaat hij overal in. (lacht)”

“Je kan je voorstelle­n dat het voor ons niet evident was toen hij op 14-jarige leeftijd het huis verliet om in een gastgezin te gaan wonen. Dat waren best emotionele momenten, maar de ouders van de persman van Anderlecht, David Steegen, hebben hem uitstekend opgevangen. Ze hebben zich weleens een bult geschrokke­n toen ze op een dag de waterreken­ing zagen. Leander had blijkbaar de gewoonte om drie kwartier te douchen. Die nam soms zelfs een stoel mee om er een dutje op te doen. Stel je voor. (lacht)”

“Op zondagavon­d brachten we Leander vanuit WestVlaand­eren naar Anderlecht. Dan leunde hij vanop de achterbank naar voren en legde hij zijn armen om onze schouders heen. Dat was zijn vertelmome­ntje. Dat werd gekoesterd, want veel tijd samen hadden we niet. Dat is nu niet anders. Die tien minuten na een vriendscha­ppelijke interland zijn soms belangrijk­er dan de match zelf. Elke ouder zal dat wel begrijpen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium