Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grote onrust om Benoot

-

Grote zorgen bij Lotto Soudal. Toen op 5,4 kilometer van de finish het peloton tegen de vlakte ging, bleef een renner in rood shirt liggen. Tiesj Benoot reed nog over de finish, als allerlaats­te, maar werd meteen naar de Service Medical afgevoerd. Vanochtend moet duidelijk worden of hij nog kan starten.

Met twee renners van Lotto Soudal waren ze bij de valpartij betrokken. De Pool Marczynzky kwam even later wel bij de rennersbus opdagen. Zes minuten na Gaviria was hij over de streep gereden, met een gekneusde linkerknie. Maar Tiesj Benoot daagde niet op aan de rennersbus. Hij had nog wel op eigen houtje de finish bereikt. Als allerlaats­te, meer dan tien minuten na Gaviria. Maar eenmaal aan de aankomst was hij meteen richting medische dienst afgevoerd. Benoot zat onder het bloed en zijn schouder was flink gehavend.

Hard verdict

Maar hoe ernstig de averij echt was? Pas na een uur in de medische dienst kwam het verdict. En

dat was niet mals: een tweedegraa­dsontwrich­ting aan de rechtersch­ouder, kneuzingen aan ribben, rechtersch­ouderblad en linkerpols, snijwonden aan rechterwen­kbrauw en achterhoof­d en schaafwond­en op heupen, rug, armen en benen. De schade was dermate ernstig dat het niet zeker is of Benoot vanochtend nog zal kunnen starten. Die beslissing valt pas vandaag.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium