Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het verschil met vorig jaar? Toch vooral mijn attitude”

- KURT GULDENTOPS

In de Antwerpse regio worden er deze week met Brandt TC en De Witte Duivels zowaar twee sterrentoe­rnooien in het Belgian Circuit afgewerkt. In Brasschaat liet Thomas Denis van TC Gym zich alvast in positieve zin opmerken.

De 17-jarige Thomas Denis (B-15/1) baande zich een weg naar de hoofdtabel op De Witte Duivels. Denis haalde het eerst van Paul Van Ussel (B-4/6) met 7-6 en 6-3 en speelde nadien een heel sterke en complete partij tegen Kenny Herscovici (B-15/2). Denis won in twee sets met 7-6 en 6-2.

“Mijn prestaties van de jongste weken zijn hoopgevend en dat doet deugd”, geeft Denis toe. “Vorig seizoen liep het voor geen meter, maar sindsdien heb ik wat aan kracht gewonnen en is vooral mijn attitude veel beter. Dat uit zich in goede resultaten. Het is nu zaak om deze lijn door te trekken.”

Want Denis heeft een duidelijk doel voor ogen. Hij wil eind dit jaar opklimmen naar B-15/2. “Dat is inderdaad mijn ambitie. Op termijn moet B-15/4 de grote uitdaging worden. We zien wel of het haalbaar is en vooral of ik de goesting in het tennissen blijf houden. Nog één schooljaar en dan vang ik hogere studies aan. Vaak merk je dat de honger naar tennis dan wat afneemt. We zien wel.” Morgenavon­d wacht Ruud Martens (B-15/4) van TC Beckhand op de hoofdtabel van De Witte Duivels.

“Dat is een heel pittige loting”, beseft Denis. “Vorig seizoen kwam ik hem al eens een keertje tegen en toen speelde hij beresterk. Het wordt een hele uitdaging voor mij, maar dit zijn de afspraken waar ik onnoemelij­k veel uit kan leren. Deze week ben ik ook nog actief op TC Kromveld en ook daar tref ik met Dominique Coene (B-15/4) meteen het tweede reekshoofd. Het wordt dus hopen op een stunt.”

Op De Witte Duivels prijken er liefst drie A-spelers op de hoofdtabel. Jonas Dierckx (GT Tessenderl­o) is eerste reekshoofd, gevolgd door Bram Coene (TC Zevenberge­n) en Philip De Vetter (TC Beckhand). De strijd om de titel lijkt daarmee bijzonder boeiend te zullen worden. Bram Coene gaat in Brasschaat op zoek naar een vierde zege op rij na overwinnin­gen op TC Wingfield, Herentalse en het eigen TC Zevenberge­n.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Thomas Denis aan het werk op training op TC Gym.
FOTO TOM GOYVAERTS Thomas Denis aan het werk op training op TC Gym.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium