Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hele dag krachten gespaard en dan race van mijn leven gereden”

Ruben Gommers verslaat topfavorie­t Mathijs Verhoeven

- (af)

Het BK BMX in Dessel was een echte triomftoch­t voor de Antwerpse crossers. Ruben Gommers won bij de mannen. In de andere leeftijdsc­ategorieën volgden heel wat rijders in het spoor van Gommers. Zo gingen de titels bij de juniores naar Bo Van Tiggel uit Wuustwezel en Mathijn Bogaert van Antwerp BMX.

Bij de mannen versloeg Ruben Gommers topfavorie­t en thuisrijde­r Mathijs Verhoeven. Die prestatie ging uiteraard niet onopgemerk­t voorbij. Meteen na de finish werd de crosser uit Wuustwezel bedolven onder de felicitati­es.

“Vorig jaar werd ik door mijn eigen fout nipt tweede en die stommiteit wilde ik nu natuurlijk rechtzette­n”, aldus Gommers. “Ik was er eigenlijk de hele week van overtuigd dat ik zou knallen. Aan mijn vrienden liet ik weten, dat ik ofwel zou winnen ofwel zou vallen en in het ziekenhuis zou belanden. Het was als het alles of niets. In de reeksen bleek meteen dat we allemaal aan elkaar gewaagd waren. Daarom nam ik geen risico’s en reed ik alle reeksen met de handrem op. Het plan was om zo in de finale voluit te kunnen gaan. Dat bleek de juiste tactiek te zijn, want uiteindeli­jk reed ik in de finale de race van mijn leven.”

Bij de vrouwen werkten de seniores en juniores hun BK samen af. De zege ging naar Elke Vanhoof, maar Bo Van Tiggel volgde knap in haar spoor. Die puike prestatie leverde de jongedame uit Wuustwezel de tricolore trui op bij de juniores.

“Ik wilde mijn titel verlengen en daar ben ik ook in geslaagd”, vertelt Van Tiggel. “Ik ben tevreden met die trui en ook met de manier waarop het kampioensc­hap verlopen is. Mijn start was telkens goed en ook het technische parcours lag me wel. Het was ook een doel op zich om in het wiel van Elke te blijven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium