Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De resultaten beginnen te komen”

Leen Van Grinsven en Birthe Wittock finishen als vijfde

- (divb)

Birthe Wittock en Leen Van Grinsven zijn het voorbije weekend op de BKmanche in Aalst vijfde geworden.“Hiermee bevestigen we ons niveau van de voorbije weken. We zitten in de lift”, zegt Leen Van Grinsven, die de komende twee weken van een vakantie in het zuiden van Frankrijk geniet.

“We houden alleszins een positief gevoel over aan de manche in Aalst”, zegt Van Grinsven. “In de kwartfinal­e hadden we beslist winstkanse­n tegen Van Bree – Lieckens, maar we verloren de slotset met het kleinste verschil. Maar goed, we zijn hoe dan ook op de goede weg.”

Hoewel Van Grinsven en Wittock nu al voor het derde jaar op rij samenspele­n, hadden ze een moeilijke start van het seizoen. “Dat komt omdat we onze winter wat misten. Birthe sukkelde met een rugblessur­e, terwijl ikzelf sinds het forfait van Barbar Brussel nog voor Nieuwjaar plots zonder plots stond. Dat forfait hing al een tijdje in de lucht, maar dat de financiële problemen zo’n impact zouden hebben, hadden we niet meteen verwacht. Die maanden zonder training zorgden voor enige achterstan­d bij het begin van het beachvolle­ybalseizoe­n, maar sinds enkele weken draait het beter en de resultaten beginnen te komen. Nu al moeten we in Knokke mikken op de vijfde plaats. Meer mag natuurlijk altijd, maar we zijn realistisc­h. Het niveau bij de vrouwen is sterk gestegen en veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd.”

Amigos Zoersel

Volgend seizoen gaat Van Grinsven terug aan de slag in de zaal. “Net als Birthe ga ik bij Amigos Zoersel spelen. Hoewel ik binnenkort naar Roeselare verhuis, zie ik de overstap naar Amigos wel zitten. Ik zal trouwens dikwijls in Antwerpen bij mijn ouders zijn, want ik studeer ook nog voor leerkracht secundair onderwijs”, besluit de Antwerpse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium