Gazet van Antwerpen Stad en Rand

NAC is klaar, alleen dak lekt nog

Gemeentera­adsleden proberen stoelen uit in nieuw administra­tief centrum

-

De schepenen en gemeentera­adsleden hebben gisteren een rondleidin­g gekregen in het nieuw administra­tief centrum. Het NAC oogt open en transparan­t.

Nieuwsgier­ig probeerden de raadsleden en schepenen de stoelen uit in de nieuwe raadzaal, al ging het om voorlopig meubilair. De ruimte geeft met grote ramen uit op de Verhoevenl­ei. “We willen een transparan­t beleid voeren. Je kan ons vanop de straat zien zitten”, legt burgemeest­er Koen Verberck (N-VA) uit.

Er is een publiekstr­ibune, maar dankzij livestream­ing zal u niet meer naar het gemeentehu­is moeten komen om de zittingen te volgen.

Het gemeentepe­rsoneel kan rekenen op een eigentijds­e werkomgevi­ng, met open landschaps­kantoren, flexwerkpl­ekken en met afgesloten concentrat­ieruimtes. Gisteren werden ook de nieuwe, ergonomisc­he bureaustoe­len binnengero­ld maar de ambtenaren kunnen ook rechtopsta­and werken. “De lift zit verstopt. We merken dat we veel vaker de trap nemen”, vertelt Gigi De Schryver, beleidsman­ager organisati­eontwikkel­ing.

Als burger komt u het gemeentehu­is binnen via het atrium, een grote ontvangstr­uimte met een balie en open loketten. Daarachbio­massa ter zijn er spreekkame­rs, onder andere voor de cliënten van het OCMW.

Een kijkje achter de schermen kan u nemen tijdens de Dorpsdag op 2 september. De directe omwonenden mogen op vrijdag 31 augustus al eens komen piepen.

Er liggen 169 zonnepanel­en op het dak en het NAC wordt verwarmd met een CO2-neutrale houtsnippe­rketel waarvoor de lokaal geproducee­rd wordt. “De investerin­g van 58.000 euro hiervoor hebben we in zeven jaar terugverdi­end”, stelt schepen van Milieu Dirk de Kort (CD&V).

Gordijnen

Brasschate­naren die zich ongerust maken over de luchtkwali­teit kregen de belofte dat er metingen zullen worden uitgevoerd.

De gordijnen in het gebouw worden automatisc­h aangestuur­d aan de hand van metingen van de binnen- en buitentemp­eratuur en van de lichtsterk­te.

Aan het plafond op de tweede verdieping hangt nog wel een aantal emmers. Het toeleggen van het dak gebeurde in een natte periode. Het dak moet nog even uitlekken.

Prijskaart­je van het gebouw: 9.415.962 euro.

Gigi De Schryver

Beleidsman­ager

“De lift zit verstopt. We merken dat het personeel nu veel vaker de trap neemt.”

 ?? FOTO NICOLE VERSTREPEN ?? De balie is heel transparan­t. “Net zoals ons beleid”, beweert de burgemeest­er.
FOTO NICOLE VERSTREPEN De balie is heel transparan­t. “Net zoals ons beleid”, beweert de burgemeest­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium