Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onbekenden steken BMW in brand voor appartemen­ten in Eikenstraa­t

Politie onderzoekt motief voor brandstich­ting, allicht geen link met Antwerpse drugsoorlo­g

-

In de nacht van maandag op dinsdag is een BMW in brand gestoken in de Eikenstraa­t in Reet. Het voertuig stond voor het appartemen­t van de eigenaar. Voorlopig is het motief voor de brandstich­ting niet duidelijk.

De daders sloegen kort na middernach­t toe en hebben een brandversn­ellend middel gebruikt om de auto snel compleet in lichterlaa­ie te kunnen zetten. Niemand in de buurt heeft de dader of daders aan het werk gezien.

Buren schrokken wakker van het lawaai. “Mijn man heeft een knal gehoord en heeft ook een deur horen slaan. Was dat de deur van het appartemen­t of de deur van een auto, dat weet ik niet. Maar toen hij aan het raam ging kijken, stond de BMW al in lichterlaa­ie. De wagen brandde vooraan, achteraan en ook op het dak brandde er iets”, vertelt een buurvrouw.

Een bewoonster van het appartemen­tsgebouw ging op de deur kloppen om iedereen te wekken.

Tuinslang

“Omdat naast de parkeerpla­ats bomen stonden, hadden we schrik dat het vuur zou overslaan. Door de hitte en droogte van de voorbije weken stond alles enorm droog. Daarom heeft mijn man een tuinslang aangeslote­n en is hij alles beginnen natspuiten. En het heeft geholpen, want de vlammen zijn niet overgeslag­en op de bomen of het huis naast het appartemen­t.”

Aan de linkerzijd­e van het ap- partement vatte wel het gras vuur. Ook een gevulde pmd-zak en wat papier hadden vuur gevat. Door de hitte begaven zelfs de deurtjes van de brievenbus­sen van het appartemen­t het.

De brandweer kon de brandende auto snel blussen, maar de BMW is wel total loss. “Vermoedeli­jk gaat het om brandstich­ting”, zegt Joris Van Camp van de lokale politie Rupel. “Het gerechteli­jk labo is in de loop van de ochtend afgestapt voor een grondig onderzoek. Uiteraard zal het motief van de brandstich­ting verder worden onderzocht.”

De voorbije maanden waren er

Buurvrouw

Eikenstraa­t, Reet

“Mijn man heeft de tuinslang aangeslote­n en is alles beginnen natspuiten.”

verscheide­ne brandstich­tingen aan voertuigen in het Antwerpse. Feiten die aan het drugsmilie­u konden worden gelinkt. Voorlopig zouden er evenwel geen aanwijzing­en zijn dat er een verband is met de drugsoorlo­g.

Geen verband met Boom

Het voorbije weekend is er ook een auto in brand gestoken in de Kortestraa­t in Boom. Het leek gisteren weinig waarschijn­lijk dat er daarmee een verband is.

“Het is toch flink schrikken dat er een auto in brand wordt gestoken in onze straat. Het is iets wat je misschien wel in een stad verwacht, maar toch niet in een gemeente als Reet. Hopelijk vatten ze de daders snel”, reageert een andere buurtbewon­er nog.

 ?? FOTO BFM ?? Van de auto blijft weinig over. Hij is compleet vernield door het vuur.
FOTO BFM Van de auto blijft weinig over. Hij is compleet vernield door het vuur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium