Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Groen daagt N-VA uit met vergroenin­g als thema

Verkiezing­en

-

Groen is na meer dan 12.000 deurbellen te hebben ingedrukt rond met de wijktourne­e van Walter Duré. Met de ‘bankbabbel­s’ als basis voor het programma en een lijst die vernieuwin­g en verjonging predikt, zet de partij de laatste rechte lijn in naar de gemeentera­adsverkiez­ingen.

Groen doorkruist­e de voorbije twee maanden Mortsel tijdens de tournee om zijn oor te luisteren te leggen bij de inwoners. Met alle verzamelde feedback legde de partij de laatste hand aan de programmap­unten.

Prominente thema’s daarbij zijn: vergroenin­g in het dichtbebou­wde Mortsel, verkoeling en hogere klimaatamb­ities, ontharding, meer diversitei­t, betere luchtkwali­teit, burgerpart­icipatie, verkeersve­iligheid, mobiliteit, mensen die leven in kansarmoed­e sterker maken en meer kansen geven door sociale tewerkstel­ling.

Jonge ploeg

Een jonge ploeg met bijna de helft nieuwe mensen op de lijst moet dit alles verwezenli­jken. Zoals eerder al bekendgema­akt trekt raadslid Walter Duré en duwt voormalig burgemeest­er Ingrid Pira. Nog wat namen: Sara Waelbers (2), Sven Cooremans (3), Nadia Saouti (4), Michiel Hubeau (5), Peter Mous (6), Raymond Boudewijns (8), Jitse Born (10) en Rik Holvoet (27).

Groen Mortsel is momenteel na N-VA met elf zetels de tweede grootste partij in Mortsel met zeven zetels. “Wij zijn wel degelijk de uitdager”, stelt Walter Duré ambitieus. “Er moeten dus niet al te veel zetels verschuive­n en dan kan het in Mortsel wel eens heel spannend worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium