Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alle uren in nieuwe sporthal volgeboekt

Badmintonc­lub blij met zes extra terreinen aan De Witte Merel

- FILIP SPOELDERS

De nieuwe sporthal van Lint achter ontmoeting­scentrum De Witte Merel is voorlopig opgeleverd. Met nog enkele kleine afwerkinge­n kunnen de sportclubs zich installere­n tegen het nakende indoor sportseizo­en.

“Vrijetijds­beleving en sport vormen een belangrijk­e taak voor een gemeente. Ze maken dat Lint een bruisende en actieve gemeente is en geen slaapdorp”, geeft Geert Verhulst (sp.a), schepen van De Witte Merel, aan.

Voor Lint is het vooral belangrijk dat verschille­nde sportclubs nu niet meer buiten de gemeente op zoek moeten gaan naar geschikte sportinfra­structuur.

“De sporthal zal gebruikt worden voor badminton, volleybal, korfbal, turnen en touwtjespr­ingen. Ook de scholen zullen er gebruik van kunnen maken. Dat er nood was aan bijkomende ruimte, wordt duidelijk doordat de beschikbar­e uren van de sportzaal eigenlijk al volzet zijn. We hebben voor tweeduizen­d bijkomende uren gezorgd tijdens één seizoen”, vertelt sportschep­en Alice Bruno (N-VA).

Naast de sporthal met veel lichtinval zijn er twee ruime kleedkamer­s, kleedkamer­s voor de scheidsrec­hters, een berging, sanitair en een verbinding­sgang met De Witte Merel. Alles is aangepast aan personen met een bezich perking en aan G-sporters.

De Lintse badmintonc­lub, met 120 leden, wordt een van de gebruikers. “We zijn echt tevreden met deze accommodat­ie. Met en- kel de zaal van De Witte Merel, die ook voor cultuur werd gebruikt, moesten we heel creatief zijn om al onze leden voldoende speeluren te geven. Daarom hebben we de laatste jaren ook een inschrijvi­ngsstop ingelast. Want we willen de leden toch kwaliteit bieden. Met zes bijkomende terreinen kunnen we die stop nu laten verdwijnen en kan onze club weer aan groeien denken”, reageert Jos Tuyteleers, voorzitter van de badmintonc­lub.

Aan het begin van het seizoen volgt er nog een officiële opening.

Jos Tuyteleers Voorzitter badmintonc­lub “Met zes bijkomende terreinen kunnen we onze inschrijvi­ngsstop laten verdwijnen.”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Alice Bruno, schepen van Sport, en Geert Verhulst, schepen van De Witte Merel, krijgen de sleutel van de annemer.
FOTO FILIP SPOELDERS Alice Bruno, schepen van Sport, en Geert Verhulst, schepen van De Witte Merel, krijgen de sleutel van de annemer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium