Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Klantjes trotseerde­n modder en slijk”

Kapper vernieuwt salon na heraanleg Steenwinke­lstraat

-

Werkzaamhe­den en handelaars: het zijn niet de beste vrienden. Toch hoeft het niet altijd negatief te zijn. Voor kapster Jenny Aerts in de Steenwinke­lstraat was een heraanleg het geknipte moment om haar kapsalon een nieuwe look te geven.

De anderhalf jaar voor de heraanleg boezemde de kapster aanvankeli­jk schrik in. “Maar uitein-

delijk is het allemaal meegevalle­n. Ik schat het verlies aan klanten op een 10%. Mijn klantjes bleven trouw en trotseerde­n modder en slijk. De elektricit­eit die wel eens uitviel, een gaslek,... we hebben ons deel ook wel gehad. Maar we kunnen nu positief vooruitkij­ken”, vertelt ze.

Jenny runt sinds twaalf jaar in de Steenwinke­lstraat kapsalon Jenialé. “Om de tien jaar moet je normaal wel een keer vernieuwen. Maar omdat we wisten dat de heraanleg van de straat eraan zat te komen, hebben we dat uitgesteld. Nu de werkzaamhe­den zo goed als voltooid zijn, was er een mooie aanleiding.”

De voorbije dagen werd het salon helemaal gestript en in een nieuw kleedje gestopt. Het geheel oogt veel opener en lichter. Donderdag werd de make-over gevierd met een receptie om de klanten te bedanken voor hun trouw.

Verderop in de Steenwinke­lstraat klinkt een ander geluid. Raf Rottiers sluit er zijn handel in schoonmaak­producten en broodjes. De werkzaamhe­den hebben volgens hem de doodsteek gegeven.

 ?? FOTO BAR ?? Kapster Jenny met haar team Elodie, Anke, Fatme en Stephanie.
FOTO BAR Kapster Jenny met haar team Elodie, Anke, Fatme en Stephanie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium