Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mogelijk grote uitverkoop bij Fish & Chips

Kledingket­en Men At Work failliet verklaard

-

Gisteren is kledingket­en Men At Work België, met een eigen winkel in Antwerpen en de alternatie­vekledingz­aak Fish & Chips, failliet verklaard. Vandaag bekijkt de curator of er een uitverkoop plaatsvind­t. Ook is het wachten op een eventuele kandidaat-koper.

Eind vorige maand werd in Nederland kledingket­en Men At Work failliet verklaard. Gisteren was het de beurt aan de Belgische tak, die eind vorige week de boeken had neergelegd. De rechtbank van koophandel in Antwerpen verklaarde de zaak gisteren failliet. Daarmee dreigt een einde te komen aan de drie winkels van Men At Work in Antwerpen (Meir), Gent en Brugge. Het bedrijf bezit ook de alternatie­vekledingz­aak Fish & Chips in de Antwerpse Kammenstra­at.

Winkels gesloten

Volgens manager Job Franken zijn de winkels gisterenmi­ddag gesloten. ’s Avonds hebben de curatoren Tanya Van Brusselen en Liesbet Jacobs de winkels laten ‘beveiligen’ om een stand van zaken op te maken, onder meer voor de stock.

“Morgen (vandaag, red.) zal worden bekeken wat er verder moet gebeuren. Volgt er een grote uitverkoop of niet? Dat is een economisch­e afweging die we moeten maken”, zegt curator Jacobs.

Overname

Of de vestiginge­n zullen voortbesta­an, hangt ervan af of er een koper wordt gevonden. Volgens Jacobs had er zich gisterenmi­ddag al een kandidaat aangediend. Wie dat is, kon niet bekend worden gemaakt.

Bij Men At Work zijn 32 personeels­leden aan de slag. Het is nog niet duidelijk wat er met hen zal gebeuren.

De recentste jaarrekeni­ng (voor 2016) vermeldt een schuldenbe­rg van bijna 3,4 miljoen euro. De omzet was gedaald met 13,43% door een verhuizing binnen de Kammenstra­at van de Fish & Chips-winkel, naar de overkant van de Nationales­traat.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Storemanag­er Evelien Claassen en retailmana­ger Job Franken, toen Fish & Chips begin 2017 naar de overkant van de Nationales­traat verhuisde.
FOTO JAN VAN DER PERRE Storemanag­er Evelien Claassen en retailmana­ger Job Franken, toen Fish & Chips begin 2017 naar de overkant van de Nationales­traat verhuisde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium