Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vlaanderen Feest! op Antwerpse Grote Markt

Rechtstree­ks op Eén met Peter Van de Veire

- (tove)

Geen 11 juli-viering zonder muziekspec­ial op Eén. Ook dit jaar is er een Vlaanderen Feest!special met veel muziek vanuit Antwerpen. Peter Van de Veire is als vanouds de gastheer.

Vroeg voor de buis zitten is de boodschap voor wie dit jaar Vlaanderen Feest! op tv wil zien: ten gevolge van het WK start de liveshow op Eén al om 18u. Net als de voorbije jaren treden er een pak Vlaamse artiesten op op de Grote Markt. Onder leiding van de band van Miguel Wiels brengen zij een mix van Vlaamse klassieker­s en actuele Nederlands­talige hits. Niels Destadsbad­er brengt niet alleen zijn huidige hit Verover mij, maar geeft de kijker ook een lesje West-Vlaams. Urbanus laat het plein rocken en Mama’s Jasje brengt nog een keer de grote hit Zo ver weg.

Ook op de affiche: K3, Dana Winner, Steracteur Sterarties­t-finalisten Tinne Oltmans en Michiel De Meyer, Slongs, Guga Baul, Barbara Dex, Yves Segers en De Romeo’s, die een verrassing­sgast beloven.

Voor presentato­r Peter Van de Veire is het deze zomer zijn enige liveprogra­mma op Eén. “Zomerhit doe ik niet meer. Dat heeft niks te maken met dat fameuze envelopjes­incident van twee jaar geleden hoor (waarbij Milow verkeerdel­ijk won, red.). Bart Peeters zal mij vervangen”, klinkt het. “Ze mogen mij gerust vaker vragen voor live-uitzending­en. Maar ik snap ook dat de budgetten niet oneindig zijn. Liveshows kosten nu eenmaal veel geld.”

Vlaanderen Feest!, om 18u op Eén

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Vlaanderen Feest! op de Grote Markt: dit jaar al om 18u.
FOTO WALTER SAENEN Vlaanderen Feest! op de Grote Markt: dit jaar al om 18u.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium