Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laurent houdt zich gedeisd

- (dhs)

Of hij er veel plezier aan beleefde, was te betwijfele­n, maar prins Laurent (54) was wel op het defilé. Uitgereken­d de dag voordien had hij aangekondi­gd de verlaging van zijn dotatie aan te vechten voor de rechter, waardoor hij de nationale feestdag dreigde te kapen.

De veelbespro­ken prins gedroeg zich opvallend rustig. Hij had een zonnebril op, zodat de blik in zijn ogen verborgen bleef en hij hield zich meestal afzijdig in gesprekken die over zijn schouders werden gevoerd tussen zijn vrouw Claire en zijn zus Astrid. En hij grabbelde geregeld zijn smartphone uit zijn binnenzak, om die alweer snel weg te stoppen.

Laurent oogde tijdens de anderhalf uur durende parade wat somber. Een van de weinige keren dat er een glimlach afkon, was voor aanvang van de parade. Toeschouwe­rs riepen hem “Vive, Laurent!” toe. De prins, die ondanks zijn tanende popularite­it een harde kern van aanhangers heeft, nam zijn legerkepie af en zwaaide ermee.

Laurent maakte vrijdag bekend dat hij naar de Raad van State stapt om de beslissing van het parlement over zijn financiële sanctie ongedaan te maken. Ter herinnerin­g: hij moet 15% inleveren (46.000 euro op een jaarlijks bedrag van ruim 300.000 euro), omdat hij zonder toestemmin­g van de regering een feestje van het Chinese leger had bijgewoond. De timing roept vragen op, zo vlak voor de nationale feestdag. “Maar ik heb dat niet met opzet gedaan”, zei hij eerder op de dag nadat hij in Gent een Deum had bijgewoond.

Te

 ?? FOTO BELGA ?? Prins Laurent keek tijdens de parade geregeld op zijn smartphone.
FOTO BELGA Prins Laurent keek tijdens de parade geregeld op zijn smartphone.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium