Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1.000 euro voor nieuwe werknemers

Premier koppelt arbeidsdea­l aan begrotings­gesprekken

- (mv)

De arbeidsdea­l van premier Charles Michel (MR) die meer mensen aan de slag moet krijgen, krijgt vorm. Nieuwe werknemers kunnen een belastingv­rije premie van 1.000 euro krijgen.

De landing van de federale begrotings­bespreking­en is nakende, net zoals de arbeidsdea­l van premier Michel. Een van de maatregele­n waarover de partijen een akkoord hebben bereikt, is een premie van 1.000 euro die werkgevers kunnen geven aan nieuw aangeworve­n werknemers die minstens drie maanden in dienst blijven. De federale regering stelt de premie vrij van belastinge­n. Dat fiscaal voordeel moet werknemers en werkgevers een extra stimulans geven om elkaar te vinden. De regering raakte het ook eens over een aantal maatregele­n die de paradox tussen het grote aantal inactieven en het overaanbod aan vacatures moet helpen oplossen. Er komen meer aansporing­en om mensen aan de slag te krijgen in een knelpuntbe­roep. De gewestelij­ke premie voor werkzoeken­den die een opleiding voor een knelpuntbe­roep volgen, wordt fiscaal vrijgestel­d.

Begroting dichtfiets­en

De arbeidsdea­l wordt gekoppeld aan de begrotings­bespreking­en. Meer mensen aan het werk krijgen moet immers mee leiden tot het dichtfiets­en van het begrotings­tekort van 2,7 miljard euro voor 2019. Na een aantal rondes van bilaterale bespreking­en zaten premier Charles Michel (MR) en zijn vicepremie­rs gisterenav­ond nog samen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium