Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cort Nielsen wint “op automatisc­he piloot”

- (hc)

Magnus Cort Nielsen zorgde gisteren in Carcassonn­e voor de eerste Deense zege sinds Vittel 2009, waar de ondertusse­n al een tijdje gepensione­erde Nicki Sorensen won. De machtsspri­nter van Astana is pas 25 jaar en behoort tot de nieuwe generatie Deense toppers, met ook Omloopwinn­aar en ploegmaat Michael Valgren, Soren Kragh Andersen en de nog jongere Mads Pedersen, die tweede werd in de Ronde van Vlaanderen.

Gisteren was hij trouwens samen met Michael Valgren op pad. “Ik heb in mijn zetel hardop zitten supportere­n dat Magnus zou winnen”, zei Jens Keukeleire (Lotto Soudal), ondertusse­n een week thuis van de Tour, maar de voorbije jaren ploegmaat van de Deen bij Mitchelton-Scott. “Hij is een klasbak die heel ernstig met zijn vak bezig is, een jongen van wie we nog niet alles gezien hebben. Een stille kerel ook, maar als hij uit de hoek komt, is hij heel grappig. Hij woont op een klein eilandje tussen Denemarken en Noorwegen. Als hij zes uur gaat trainen, heeft hij heel het eiland rond gereden.”

Gisteren nam Magnus Cort Nielsen in de stad van de katharen de maat van Jon Izagirre en Bauke Mollema.

“Het zenuwachti­gste moment was eigenlijk zaterdagav­ond, toen ploegleide­r Lars Michaelsen op mijn kamerdeur klopte met het

roadbook onder de arm”, vertelt Cort Nielsen. “Hij zei me: Luister

Magnus, dit wordt jouw etappe.

Hij legde me alles uit. Ik werd er zowaar nerveus van. Maar het stelde me meteen in staat om vandaag op automatisc­he piloot te rijden. Met dank aan Michaelsen.” Even verderop weende Lilian Calmejane, de régional de l’étape, hete tranen. “Zijn ze nu blij bij Trek - Segafredo met hun derde plaats? Ze reden me simpelweg in het verlies.”

 ?? FOTO REUTERS ?? Magnus Cort Nielsen.
FOTO REUTERS Magnus Cort Nielsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium