Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Edmilson kiest voor Qatarese miljoenen

- (bfa, jug)

Het stond in de sterren geschreven dat Junior Edmilson deze zomer bij Standard zou vertrekken. De Braziliaan­se Belg was van plan zijn glansrol in Play-off 1 te verzilvere­n met een toptransfe­r. Hardop droomde hij van de Spaanse competitie, maar zijn bestemming wordt dus het Midden-Oosten. Naar de Qatarese landskampi­oen Al-Duhail om precies te zijn. Die club meldde zich vorige week bij Standard. Een akkoord was er gisteravon­d nog niet, maar dat zal niet meer lang op zich laten wachten.

Edmilson gaf na de Supercup aan dat hij vandaag al richting Qatar trekt. “Ik zal er tekenen voor vier jaar”, zei hij. “Ik weet dat er kritiek zal komen. Ik ben nog jong (24), maar ik kan er de toekomst van mijn familie veiligstel­len.” Niet gelogen. Naar verluidt zal hij er een netto jaarsalari­s van maar liefst 3,5 miljoen euro opstrijken.

Ook Michel Preud’homme liet zich uit over de aanstaande transfer van zijn aanvaller. “We hebben er alles aan gedaan om hem te overtuigen. We deden hem een heel mooi voorstel, maar het hielp niet. Op een bepaald moment kunnen Belgische clubs niet meer concurrent­en met die rijke clubs. Of ik zijn keuze begrijp? Ik ben zijn manager niet. Hij moet dat voor zichzelf uitmaken. We zullen zien of hij er gelukkig zal zijn. Orlando Sa was ook niet gelukkig in China.”

Contact met Carcela

Over naar die andere creatievel­ing van de Rouches: Mehdi Carcela. Hij is terug van vakantie uit Izmir. “Standard is veel sterker met Carcela en Edmilson, maar we gaan onze kop niet laten hangen omdat er een vertrekt”, stelt Preud’homme. “We werken verder en laten ons seizoen daarvan niet afhangen. Met Carcela hebben we wel opnieuw contact.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium