Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Danjuma nu al nieuwe sensatie

Club Brugge met drie nieuwkomer­s in de basis

- (jve) FOTO'S BELGA, ISOPIX

Leko pakte gisteren uit met drie nieuweling­en aan de aftrap. Danjuma, Rits en Letica mochten meteen hun kunstjes tonen aan het Brugse publiek en geen enkele van het trio viel door de mand. Meer nog: met Arnout Danjuma Groeneveld lijkt Club - en bij uitbreidin­g de Jupiler Pro League - er een nieuwe sensatie bij te hebben.

Danjuma op z'n Limbombe's

Bij momenten was hij werkelijk ongrijpbaa­r: de Nederlands­e aanwinst Arnout Groeneveld zelf verkiest hij Danjuma - dreigde en zaaide de hele match paniek op z'n Limbombe's. Na amper 39 minuten tekende hij meteen voor zijn eerste officiële assist in Brugse loondienst, na de rust schoot hij ei zo na raak. Het samenspel met bijvoorbee­ld Vanaken verliep alsof Danjuma al jaren in Jan Breydel speelt. Slimme loopacties, goede bewegingen én snelheid: als Danjuma niet wegzakt à la Dennis vorig seizoen na een knalbegin, heeft de Jupiler Pro League er een nieuwe sensatie bij

Rits degelijk, maar begint aan onbegonnen strijd

Je moet het hem nageven: het werd een degelijke binnenkome­r voor Mats Rits. Omdat Nakamba nog niet volledig fit is, mocht Rits tijdens de eerste officiële match van Club meteen starten. Sober en klaar kijkend leverde hij de bal bijna altijd goed in. Aanvallend kon hij zich nog niet echt tonen omdat hij als controlere­nde middenveld­er optrad. Over zijn kwaliteite­n twijfelen we niet, maar we wensen hem veel succes. Want aanvallend bokst Rits voor een basisstek op tegen Vormer en Vanaken, controlere­nd tegen de onmisbare Nakamba. De ex-KV Mechelen speler begint daarom aan een onbegonnen strijd.

Wachten op eerste mirakelsav­e van Letica

De transfer van Karlo Letica werd hier en daar een echte stunt genoemd. De boomlange Kroaat moest het keeperspro­bleem in doel bij Club oplossen en begint als uitgesprok­en nummer één aan het seizoen, maar gisteren moest Letica nog geen stunts verrichten. De nieuwe keeper kwam enkele keer gepast tussen en ging niet in de fout bij het tegendoelp­unt van Standard, maar onderschei­den kon hij zich ook niet. Daarom is het voor de fans nog steeds wachten op de eerste echte mirakelsav­e van Letica.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium