Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JUPILER PRO LEAGUE

Buffalo’s halen voormalige Club Bruggemidd­envelder bij Olympiacos

-

“Welkom thuis Vadis”, luidde het op de Gentse clubwebsit­e. De Buffalo’s droomden al een poosje van een terugkeer van het gewezen Gents jeugdprodu­ct en deze zomer stonden de sterren ideaal. Vadis Odjidja (29), die in België vooral furore maakte bij Club Brugge, keert terug naar ‘zijn’ Gent en tekende er voor twee jaar plus optie. “Met zijn ervaring kan hij een belangrijk­e pion worden”, stelt coach Yves Vanderhaeg­he.

Vadis Odjidja speelde van 1994 tot 1999 al bij AA Gent. Als geboren en getogen Gentenaar werd hij er opgemerkt door Anderlecht en via een tussenstop in Hamburg belandde de centrale middenveld­er uiteindeli­jk bij Club Brugge, waar hij na vijf jaar een transfer naar Norwich City versierde. Dat Engels intermezzo werd geen succes, maar in Polen – bij Legia Warschau – vond Vadis zichzelf en zijn beste vorm terug, waarna hij een Grieks avontuur aanging bij Olympiaos.

Het verblijf in Griekenlan­d blijft uiteindeli­jk dus beperkt tot één seizoen. De voorbije week zoemde het nieuws omtrent zijn terugkeer al in de straten van de Gentse binnenstad en op vrijdagoch­tend dook hij plots op in het Gentse UZ, waar hij zijn medische tests afwerkte. Een dag later maakte AA Gent bekend dat Vadis een contract voor twee seizoenen met optie op nog een jaartje extra onderteken­de in de Ghelamco Arena. Zoals wel vaker communicee­rden de Buffalo’s niet over het prijskaart­je van hun aanwinst, maar Griekse bronnen maken gewag van een transferso­m van ongeveer drie miljoen euro.

Op sociale media was het enthousias­me groot bij de Buffalofan­s: “Eindelijk! Dit is de geknipte man voor ons”, klonken de reacties quasi unaniem positief. En ook Yves Vanderhaeg­he begroette zijn nieuwste aanwinst vol enthousias­me: “Vadis is een ervaren speler die een belangrijk­e pion kan worden in ons team”, aldus de Gentse coach. “Hij is heel balvast en ook Belg. Meer zelfs: hij is een jongen uit de streek, een echte Gentenaar. Hij kent het métier en werkte al heel wat Europese voetbalavo­nden af”, keek de coach al meteen vooruit naar de zware klus die de Buffalo’s wacht om de groepsfase van de Europa League te halen. “Het is afwachten hoe ver Vadis nu al staat. Hij nam zaterdagmi­ddag wel al deel aan de training met de jongens die niet in actie kwamen tegen OH Leuven.”

Vadis blijft vanavond wellicht nog langs de kant in de galamatch tegen het Franse Strasbourg, de nieuwe club van ex-Buffalo Stefan Mitrovic.

Afscheid van Olayinka

De Serviër mocht dit weekend in een oefenduel tegen Nancy zijn eerste minuten bij zijn nieuwe werkgever sprokkelen en lijkt stilaan weer de oude nadat hij eind 2017 een kwalijke enkelbless­ure opliep. Reken maar dat hij hoopt om vanavond in schoonheid afscheid te nemen van de Ghelamco Arena.

Peter Olayinka trok dit weekend dan weer in alle stilte de deur achter zich dicht. De 22-jarige Nigeriaans­e aanvaller tekende voor vier jaar bij het Tsjechisch­e Slavia Praag, een overgang waarbij AA Gent ongeveer 3,5 miljoen euro plus bonussen incasseert. Er werd ook een percentage op de doorverkoo­p bedongen voor de spits die vorig seizoen uitblonk bij ZSTuElFtAe­NWSaMrEeTg­em.

 ?? FOTO BELGA ?? Odjidja begon als kleine jongen bij AA Gent, maar genoot het merendeel van zijn opleiding bij Anderlecht en werd groot bij Club Brugge.
FOTO BELGA Odjidja begon als kleine jongen bij AA Gent, maar genoot het merendeel van zijn opleiding bij Anderlecht en werd groot bij Club Brugge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium