Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ga voor goud”

Soufiane Bouchikhi vol vertrouwen naar EK

-

Soufiane Bouchikhi verpulverd­e op de 5.000m zijn persoonlij­k record met drie seconden tot 13’19”11. Dat hij klaar is voor het EK, daaraan twijfelt niemand. En zeker de Antwerpena­ar zelf niet.

“Of ik nu op het EK voor een medaille ga? Alleen goud interessee­rt mij. Als er iemand sneller loopt op het EK, ben ik op mijn waarde geklopt. In de winter voelde ik al dat ik misschien de sterkste Europeaan ben en daar blijf ik bij.”

Met een vinnige eindsprint om de eer van beste Belg gaf hij Bashir Abdi het nakijken.

“Ik moet toegeven dat ik blij ben dat ik Bashir geklopt heb. Maar hij heeft wel lef getoond door met de kopgroep met de Kenianen mee te gaan. Daar heb ik veel respect voor. Ik heb met mijn trainer hard gewerkt aan mijn eindsprint en die eindsprint kwam eruit.”

De laatste jaren overwon Bouchikhi heel wat tegenslage­n: blessures, de Spelen gemist, met een paar honderdste­n de 5.000m-finale gemist op het WK vorig jaar en veel moeilijkhe­den om als prof een inkomen te krijgen.

“Veel mensen hebben me laten vallen. Maar dat heeft me alleen maar meer gemotiveer­d. Eigenlijk moet ik die mensen dankbaar zijn. Achteraf gezien had ik nooit gestaan waar ik nu sta zonder al die voorgaande tegenslage­n. Iedere tegenslag heeft me sterker gemaakt. Nu trek ik een paar weken op trainingss­tage naar Ifrane om de puntjes op de i te zetten voor het EK. Ik loop er de 5.000m en de 10.000m. De focus ligt op de 10.000.”

Soufiane Bouchikhi blijft net Bashir Abdi voor. “Blij dat ik hem geklopt heb. Ik heb hard aan mijn eindsprint gewerkt en die kwam er nu uit.” FOTO BELGA

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium