Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Strandstoe­l van Joske Vermeulen aan kasteel

Cinema Cabrio zorgt voor XXL-zitmeubel

- (kma)

Cinema Cabrio zorgt van 13 tot en met 17 augustus weer voor gratis filmverton­ingen aan het kasteel van Schoten. Als blikvanger bouwde het team een XXLstrands­toel die geplaatst werd voor het kasteel.

Wie de stoel ziet, moet meteen denken aan Gaston Berghmans en de beroemde sketch met Joske Vermeulen uit de Trammezant­lei 122 in Schoten. Cinema Cabrio zorgt al sinds voor 2000 voor gratis filmvoorst­ellingen in de openlucht. De films worden vertoond op een doek van zes op vier meter voor het kasteel. Op de pui staan zo’n 120 strandstoe­len en de gemeente stelt nog vierhonder­d plastieken klapstoele­n ter beschikkin­g. Als het regent, verhuist ‘de hele cinema’ naar binnen in het kasteel. Daar is ongeveer plaats voor 150 filmliefhe­bbers.

Omdat die strandstoe­len een van de handelsmer­ken van Cinema Cabrio zijn, bedacht Patrick Beauquesne, een van de vrijwillig­ers, dat het wel tof zou zijn om als stunt een megastrand­stoel te maken, met de programmat­ie en sponsors op het zitdoek. Meestermeu­belmaker op rust Bruno Peeters, net als Beauquesne een van de drijvende krachten, maakte er een grenenhout­en kunstwerk van. Het zitmeubel is liefst vierenhalv­e meter hoog en staat sinds vrijdag naast het kasteel. ’s Avonds brandt er ook ledverlich­ting.

“Ik heb er een week aan gewerkt”, zegt Bruno. “Het is toege-

staan om op de voorste balk te gaan zitten voor foto’s, maar echt op het doek gaan liggen hebben wij liever niet. Wij zijn niet verantwoor­delijk voor ongevallen.”

Elke avondverto­ning begint om 21u. De bar met popcorn en ijspraline­s gaat al om 19u open. De

film Coco opent op 13 augustus Cinema Cabrio, gevolgd door

Only the Brave, The Beguiled van

Sofia Coppola op Moederdag, The

Greatest Showman en als afsluiter op vrijdag 17 augustus Black Panther. Tijdens diezelfde week zijn er van dinsdag tot en met vrijdag dagelijks om 14u in het kasteel gratis kinder- en jeugdfilms, van

Cars 3 tot K3. Cinema Cabrio heeft al een trouw publiek. Sommige mensen komen élke dag kijken en reserveren hun strandstoe­l door er om 19u hun fleecedeke­n op te komen leggen.

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? Bruno Peeters (links), Patrick Beauquesne op de 4,5 meter hoge stoel en Frans Audiens (rechts).
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN Bruno Peeters (links), Patrick Beauquesne op de 4,5 meter hoge stoel en Frans Audiens (rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium