Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van ontbijt tot haartatoea­ges

Plaatselij­ke handelaars pikken graantje mee van Tomorrowla­nd

- JEF WIJCKMANS

Het dancefesti­val Tomorrowla­nd zorgt tijdens de voormiddag­en voor een gezellige drukte in het dorpscentr­um. Plaatselij­ke winkeliers zorgen voor extra inkomenten met onder meer ontbijt en dit jaar ook haartatoea­ges.

massa bezoekers trekt ’s morgens het Reetse dorpscentr­um in om de buurt te ontdekken, maar vooral ook om wat inkopen te doen weg van hun campingpla­ats. Dat hebben de plaatselij­ke winkeliers en handelaars ook begrepen. Overal duiken tijdelijke reclamebor­den op met Engelstali­ge opschrifte­n.

Metamorfos­e bij café

Zo ook bij Leslie Houtmeyers van café De Witpen. In het zomerseizo­en krijgt zij vooral veel duivenmelk­ers over de vloer voor wie ze naast het obligate pintje ook chocolade en chips in huis haalt. Maar dat is anders tijdens de Tomorrowla­ndweekends. Hopen eieren, brood en spek liggen dan klaar voor wat in het Engels staat geaffichee­rd als bacon and eggs.

Ook spaghetti en diverse croques zijn er dan te koop.

“Terwijl ik normaal gesproken pas om 14u open, sta ik nu met enkele medewerker­s al om 8.30u klaar. De drukte houdt aan tot kort na de middag, want dan trekt iedereen uiteraard naar De Schorre. Mijn café ondergaat dan een ware metamorfos­e.”

Logo in haardos

Honderd meter verder, in de Eikenstraa­t, pakt ook Bart Lemmens met zijn kapsalon Himage dit jaar voor het eerst uit met een Tomorrowla­nd-actie. Al vroeg in de voormiddag plaatste hij een tent, klankinsta­llatie en kapperssto­el op het trottoir voor de zaak en kon iedereen die het wou een haartattoo met het logo van het festival in zijn haar laten scheren.

Het kost zijn medewerker Serge Verlinden telkens een half uurtje om de bekende vlinder op het achterhoof­d van tientallen enEen thousiaste dansliefhe­bbers te laten uitkomen. Kostprijs: 25 euro. Voor zij die weinig tijd (en geld) hebben is ook een “ugly tattoo” mogelijk voor 2 euro, die in enkele minuten klaar is.

Vriendin Cheyenna zorgt intussen voor glittertat­toos. Voor 4 euro laten tal van meisjes hun gezicht omtoveren tot een “bling

bling face”.

Lovende reacties

“Mijn zaak ligt eigenlijk een beetje te ver van het dorpscentr­um om de grote massa aan te trekken”, zegt Bart. “Maar dat betekent dat we het werk makkelijk aankunnen. Toch zijn we op de tweede dag op enkele centrale punten reclamebri­efjes gaan uitdelen om onze actie kenbaar te maken. Ik beschouw het als een testcase en hoop dat we volgend jaar met onze ervaring op het campingter­rein zelf aan de slag kunnen. Ik denk dat het, meer nog dan nu, een succes zal zijn, want reacties zijn erg lovend.”

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Kapper Bart Lemmens en zijn medewerker Serge Verlinden scheren het logo van Tomorrowla­nd op het hoofd van een festivalga­nger. Vriendin Cheyenna zet ondertusse­n glittertat­toos.
FOTO JEF WIJCKMANS Kapper Bart Lemmens en zijn medewerker Serge Verlinden scheren het logo van Tomorrowla­nd op het hoofd van een festivalga­nger. Vriendin Cheyenna zet ondertusse­n glittertat­toos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium