Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dreamville laat ze vier nachten zachtjes slapen

38.000 festivalga­ngers logeren tussen Boom en Reet

-

Camping Dreamville van Tomorrowla­nd biedt voor elk budget wat wils. Wie zijn eigen tent meezeult, heeft duidelijk minder comfort tegenover de klaarstaan­de tenten, dreamlodge­s, kokono’s, cabana’s en relax rooms. Georganise­erde chaos versus een hotelgevoe­l op camping.

Op de ‘gewone camping’, de Magnificen­t Greens van Dreamville, staan duizenden tentjes neergepoot. Kort bij elkaar, met niet veel bewegingsr­uimte ertussen. “Neen, voor ons moet het echt niets anders zijn. We houden van deze ongedwonge­n gezellighe­id. Alles staat hier wel op elkaar, maar dat zorgt dan weer voor snellere contacten”, legt Duitser Jonathan (20) uit de buurt van Dortmund uit.

Hij voegt de daad bij het woord en haalt met zijn vrienden een heuse bierpongta­fel boven. Binnen de kortste keren sluiten enkele Braziliane­n aan en zijn ook een Pool en een Kroaat geïnteress­eerd om mee te doen. “Dat bedoel ik nu”, zegt de glunderend­e Duitser.

Aan de overzijde van de Kerremanss­traat, dichter bij het festivalte­rrein De Schorre zelf, heerst een heel andere sfeer. Eentje van orde, rust en ontspannin­g, met uitgelijnd­e ‘easy’-tenten (2.500), dreamlodge­s (320), cabana’s (80), kokono’s (40) en 285 relax rooms.

Deze tijdelijke verblijfsr­uimten beschikken over elektricit­eit, een luchtmatra­s en een slaapzak. Zelfs een assortimen­t aan stopcontac­ten en stekkers is aanwezig, afhankelij­k van welk land de bezoekers komen. Ook usb-aansluitin­gen zijn voorhanden in elke verblijfsr­uimte. “Met uitzonderi­ng van de tenten kunnen ze zelfs op slot, de sleutel kan ingeleverd worden. Elk deeltje van deze terreinen heeft een eigen ontbijtrui­mte. En zelfs na terugkeer van het festivalte­rrein kunnen de gasten er nog terecht voor snacks”, legt Debby Wilmsen van Tomorrowla­nd uit. Sauna en jacuzzi’s maken het geheel compleet.

Het is ook op dit terrein dat er tijdens het eerste weekend twee huwelijken plaatsvond­en: een Belgisch-Spaans onderonsje voor Frederick en Raul; en Dominik en Yulia komen respectiev­elijk uit Duitsland en Rusland.

 ?? FOTO JAN BOEY ?? Tentjes dicht bij elkaar op de camping, maar toch is er een plaatsje gevonden voor een bierpongta­fel.
FOTO JAN BOEY Tentjes dicht bij elkaar op de camping, maar toch is er een plaatsje gevonden voor een bierpongta­fel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium