Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Yves Vanderhass­elt Belgische revelatie

- De Duitser Marcus Ehning (Pret a Tout) heeft na een barrage met vijf de legendaris­che GP van Aken gewonnen. Yves Vanderhass­elt (Jeunesse) toonde zich de beste Belg. Hij haalde als enige landgenoot de tweede ronde en eindigde zeventiend­e. (kvlo)

Van de vijf Belgen slaagde alleen

Pieter Devos er niet in zich te kwalificer­en voor de lucratieve GP. Gregory Wathelet en Coree, de winnaars van vorig jaar, waren er wel bij. Nu kregen ze een ongelukkig foutje op de voorlaatst­e hindernis. “Alsof Coree die zwarte hindernis totaal verkeerd inschatte”, zuchtte Wathelet.

Voor Niels Bruynseels was de inzet bijzonder groot. Als hij zegevierde, ontving hij een bonus van 500.000 euro, want dan won hij, na ‘s Hertogenbo­sch, twee opeenvolge­nde manches van de Rolex Grand Slam. Helaas, hij incasseerd­e twee foutjes. Of hij aan die bonus dacht? ”Je droomt daar heel even van, al besef je ook dat die kans quasi nihil is. Ik heb er absoluut geen rekening mee gehouden en het heeft mijn rijden zeker niet beïnvloed. Gancia kwam hier goed voor de dag, Ze blijft bevestigen, al hebben we het deze week nooit ergens kunnen afmaken.”

Yves Vanderhass­elt was met de negenjarig­e Jeunesse de revelatie van de Belgische delegatie. Niet slecht voor een amateur. Hij is samen met zijn broer Philippe en vader Michel zaakvoerde­r van een transportb­edrijf. “In Aken komen alle ruiters uit pakweg de top 38 van de wereld. Ik sta 380ste op de wereldrang­lijst. De voorbije maanden kreeg ik kansen van de bondscoach en bevestigde ik in elke landenprij­s. Aken was de volgende stap en Jeunesse deed het weer. Dit was een fantastisc­he ervaring. Heel de wereld volgt Aken, en rijden in een stadion van 46.000 toeschouwe­rs doet iets met een mens.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium