Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb onderschat hoe moeilijk het is om weer op niveau te geraken”

- (basp)

Een herboren Pieter-Jan Hannes strandde in de 1500m op achttien honderdste­n van de EK-limiet. De Schotenaar verbeterde zijn beste seizoenspr­estatie met dik vijf seconden tot 3’38”28 en was er als vanouds de

beste Belg.

Na een reeks blessures en een trainerswi­ssel had Hannes tijd nodig om opnieuw op niveau te komen. “Het waren twee moeilijke jaren. Vorig jaar zat ik nog met mijn voet in het gips en kon ik vier maanden niet lopen. Op training lukt alles. Maar ik heb onderschat hoe moeilijk het was om weer op wedstrijdn­iveau te geraken. Voor het eerst voelde ik me tijdens de race terug zoals vroeger.”

Samen met zijn vorm is ook zijn vertrouwen terug.

“Nu ben ik fysiek tien keer beter dan twee jaar geleden. Dat klinkt misschien gek, maar op training toon ik dingen die niemand zou geloven. De 1500m is in grote mate een mentale kwestie. Fysieke vorm wordt vaak overschat. Het kopje is even belangrijk. Het is niet omdat je op training vliegt dat in een wedstrijd de tijden er zomaar uitkomen. Natuurlijk ga ik nu nog een poging wagen om de limiet te lopen. Het zou wel heel stom zijn om nu in mijn luie zetel te gaan zitten en het EK te missen. Ik blijf progressie maken en zal alleen maar beter worden. Het zou jammer zijn om het EK te missen, want zoals ik nu getraind ben, geraak ik daar altijd vlot door de reeksen. Als ik echt goed ben, dan ben ik ook de beste. Punt.”

 ?? FOTO BELGA ?? Pieter-Jan Hannes.
FOTO BELGA Pieter-Jan Hannes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium