Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aspeelster Elyne Boeykens juicht op thuisclub TC Gym

-

Het toptoernoo­i van TC Gym in Schoten kreeg een schitteren­de apotheose en met winst van thuisspeel­ster Elyne Boeykens in de eerste reeks bij de vrouwen een prachtige winnares.

Wedstrijdl­eider Kevin Beyens en adjunct Frank Meersmans kregen met Elyne Boeykens een mooie eindlaurea­te van het toernooi op TC Gym in Schoten. De eerste reeks bij de vrouwen telt, net als de eerste reeks bij de mannen, mee voor het Belgian Circuit. De van Merksem afkomstige Boeykens nam na tien jaar afscheid van het internatio­naal circuit, maar bewees dat ze als A-speelster en op haar 27ste nog over enorm veel klasse beschikt. Tegen A-speelster Klaartje Liebens (TC Wimbledon, Wilderen) won Boeykens onder zwoele weersomsta­ndigheden met duidelijke cijfers: 6-3, 6-1.

In de halve finale had Elyne Boeykens in een Antwerpse onderonsje met 6-3, 6-2 gewonnen van de eveneens met een A-klassement spelende Vicky Van De Peer (TC Forest Hills, Wommelgem).

Destrebecq wint bij de mannen

De eerste reeks bij de mannen bracht een strijd tussen Philip De Vetter (TC Beckhand, Beveren) en Arnaud Destrebecq (Vautour TC, Tournai). Destrebecq zegevierde in een zinderende partij na een spannende driesetter met 3-6, 7-6, 7-5 van De Vetter.

Deze week kunnen de criteriums­pelers en -speelsters punten sprokkelen voor de Antwerpse Gewestelij­ke Masters van Tennis Vlaanderen (van 28 tot 30 september op TC Gym in Schoten) op de tornooien van TC Koninklijk­e Nova (Schoten), TC Linkeroeve­r (Antwerpen) en TC Laagland (Merksem).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium