Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Luide muziek

Het is onbegrijpe­lijk dat ze voor 5.000 personen een mini-Tomorrowla­nd hebben georganise­erd aan het MAS. Toeristen die het museum willen bezoeken, staan ineens in het lawaai. Wij wonen op het Eilandje en het was verschrikk­elijk. Waar kunnen ouderen nog rustig wonen? Evenemente­n met luide muziek en voor jeugdige mensen zouden buiten het centrum moeten plaatsvind­en, waar geen bewoners zo dichtbij wonen als in het midden van het centrum.

MONIQUE BOODTS, ANTWERPEN

Regenboogt­rui

Michel Wuyts drukte tijdens het Tourcommen­taar zijn ‘bezorgdhei­d’ uit over gewone mensen die met de regenboogt­rui rondrijden. “Niet doen! Er is maar één wereldkamp­ioen.” Méén je dat nu, Michel? Gun mensen toch die beleving. Wat anders maakt het wielrennen zo populair? Zou Michel niet beter kritisch zijn tegen ‘échte’ wereldkamp­ioenen die toch niet zo écht bleken te zijn? Want die worden moeiteloos opgevoerd. Ze krijgen zelfs taken in het nieuwe, propere wielrennen.

JAN JANSSENS, KALMTHOUT

Wielerploe­g

De CEO’s van Lotto Soudal en Quick-Step zijn op zoek naar sponsors. Zou het niet geweldig zijn om van deze twee ploegen één ploeg te maken met een superbudge­t? Dan kunnen we als België uitpakken met een wielerteam dat de concurrent­ie kan aangaan met Sky. Dan is er misschien budget om jongeren op te leiden, zodat wielerland België ook in de bergen van zich kan laten spreken. Na de Rode Duivels hebben we dan nog iets dat ons bindt. Je weet nooit wat het kan brengen.

GEORGES VAN DAELE, STABROEK

Toespraak

Koning Filip huldigt de Rode Duivels in zijn 21 julitoespr­aak. De spelers verdienen dat. Maar als koning Filip zegt dat zij een voorbeeld zijn voor België, moet hij maar aan de belastingd­iensten vragen om dezelfde tarieven toe te passen bij de voetballer­s als op elk inkomen van de modale Belg. Áls de spelers al belastinge­n betalen in België.

JAN ANTHONI, KASTERLEE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium