Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gloednieuw­e BMW brandt volledig uit op klaarlicht­e dag

Buurman ziet persoon met jerrycan vluchten na nieuwe autobrand in Wilrijk

- BRITT PEETERS

In de Voorjaarst­raat in Wilrijk is vrijdag een geparkeerd­e BMW volledig uitgebrand. Niemand raakte gewond. Het parket gaat uit van kwaad opzet, omdat er een jerrycan werd gevonden naast het voertuig. Of de feiten te linken zijn aan het drugsmilie­u, is nog niet duidelijk.

De bewoners van de Voorjaarst­raat in Wilrijk werden vrijdag opgeschrik­t toen er een geparkeerd­e auto in brand bleek te staan. “Ik was rustig met mijn vrouw naar de koers aan het kijken, toen we plots luide knallen hoorden”, vertelt Edward Vingerhoet­s. De auto stond recht voor zijn deur geparkeerd. “Dan volgde meteen die dikke, zwarte rook. Ik keek uit het raam en zag die auto in lichterlaa­ie staan. Zelfs onze ruiten waren bloedheet. Net op dat moment zag ik hoe iemand een jerrycan naast de auto zette. Ongelofeli­jk, dacht ik. Want zo zou het alleen maar erger worden. Voor ik die persoon goed en wel kon bekijken, was hij alweer gevlucht. In de verte hoorden we de brandweer en hulpdienst­en al komen. Ik haalde mijn camera nog om enkele foto’s te maken. Zoiets maak je niet elke dag mee in je eigen straat”, klinkt het.

Jerrycan naast uitgebrand wrak

De jerrycan werd later naast het voertuig aangetroff­en. Van de auto, die volgens enkele buren gloednieuw was, bleef alleen een uitgebrand wrak over. De lokale politie verklaarde later dat er geen explosie heeft plaatsgevo­nden. “De knallen die de buurtbewon­ers gehoord hebben, waren wellicht autobanden die sprongen door de hitte”, zegt politiewoo­rdvoerder Willem Migom.

De eigenaar van de auto, een dokwerker in de Antwerpse haven die naar verluidt vaak ’s nachts werkt, zou zelf de brandweer gebeld hebben.

Motief nog niet duidelijk

Ook de federale politie en het gerechteli­jk labo kwamen ter plaatse om de zaak te onderzoeke­n. Dat de autobrand hoogstwaar­schijnlijk geen ongeval was, werd later bevestigd door het Antwerpse parket. “Er zijn inderdaad aanwijzin- gen die doen vermoeden dat de brand moedwillig werd aangestoke­n, zoals de gevonden jerrycan”, zegt woordvoerd­er Ken Witpas. “Er is nog geen duidelijkh­eid over het motief.”

Maar de actie doet wel denken aan eerdere drugsgerel­ateerde feiten. Het is allesbehal­ve de eerste keer dat er verdachte autobrande­n in Antwerpen en in de Antwerpse rand opduiken. Afgelopen woensdag ontplofte er nog een handgranaa­t aan eethuis Mevlana in de Stuivenber­gwijk.

 ??  ??
 ?? FOTO'S RR ?? Zwarte rookwolken vullen de Voorjaarst­raat. Van de geparkeerd­e BMW blijft alleen een uitgebrand wrak over.
FOTO'S RR Zwarte rookwolken vullen de Voorjaarst­raat. Van de geparkeerd­e BMW blijft alleen een uitgebrand wrak over.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium