Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fraile vergalt Belgisch feestje

- (hc)

Mende 2018 werd precies hetzelfde verhaal als Mende 2005. Ook toen was het onze nationale feestdag. Ook toen moesten we tevreden zijn met een derde plaats – Axel Merckx moest de duimen leggen voor Marcos Serrano en Cédric Vasseur.

Nu was de Spanjaard Omar Fraile aan het feest, vorige week dinsdag 28 geworden en vorig jaar nog ploegmaat van Serge Pauwels bij Dimension Data.

“Voor mij is het geen verrassing dat Omar deze rit won”, zei Pauwels over de man die eerder dit seizoen ook al ritten in de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië won. “Hij was de man die vorig jaar samen met mij over de streep reed in de Tour of Yorkshire, toen ik die won. Hij is een heel goede coureur, nog een stuk explosieve­r dan ik. In de Vuelta van 2016, bijvoorbee­ld, zat hij op Lagos de Covadonga in de lange vlucht. Toen raakte Contador tot bij hem, maar hij kletste die er nadien weer gewoon af. Hij is een heel goede teamspeler en een steengoede puncher. Het is jammer dat hij niet bij ons is kunnen blijven. Fraile is trouwens ook een enorme koffielief­hebber. Hij heeft overal zijn eigen koffie bij. Hij is er heel hard mee bezig, heel precies ook. Als het water kookt, wacht hij bijvoorbee­ld nog 35 seconden, zodat dat water dan 85 graden is, wat het best is voor zijn kopje koffie.”

Fraile koos zaterdag het juiste moment om zijn raid op Stuyven in te zetten.

“Ik wist dat ik hem voor de top van de Croix Neuve voorbij moest zijn, want ik ben geen sprinter”, aldus Fraile, die op het vliegveld in de Tarn de eer redde voor Spanje.

 ?? FOTO BELGA ?? Omar Fraile.
FOTO BELGA Omar Fraile.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium