Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10. Lokeren

-

Eindelijk nog eens een goed seizoen spelen en het publiek weer verwennen: dat is de ambitie. Trainer Peter Maes wil maar wat graag de gouden tijden van weleer herbeleven, lees: meestrijde­n voor een plekje in Play-off

1.

Maes kon vorig seizoen al zien welk vlees hij in de kuip had en vooral ook niet had. In de winterstop versterkte de club zich al met het oog op het huidige seizoen. De Ecuadoraan­se nummer tien Cevallos zorgde voor een vleugje creativite­it. Marecek ontpopte zich dan weer tot regelaar op het middenveld. Neem daar nog eens boegbeeld Overmeire – hopelijk blijft hij blessurevr­ij – bij en je weet dat de driehoek op het middenveld goed zit.

De broodnodig­e aanvallend­e versterkin­g, al jaren de achilleshi­el, liet door omstandigh­eden wel even op zich wachten. Het laatste en moeilijkst­e puzzelstuk werd pas een week voor de competitie­start ingevuld. Uitkijken dus hoe snel de WitRussisc­he internatio­nal Anton Saroka zich kan integreren. Niet evident, aangezien hij geen Engels spreekt. De Wit-Russische competitie hervatte al midden maart, waardoor hij wel matchritme heeft.

Lokeren zag geen enkele sterkhoude­r vertrekken. Mits een vlotte integratie van de nieuwkomer­s moet het opnieuw gaan swingen. Lokeren liet in de voorbereid­ing geen verpletter­ende indruk na. Maar dat de voorbereid­ing geen waardemete­r is voor de competitie, weten ze in het Waasland na vorig seizoen wel. Toen werden de hoge verwachtin­gen na een fantastisc­he voorbereid­ing al op speeldag één keihard de kop ingedrukt. De start niet missen, is dus de boodschap.

 ?? FOTO MARC VAN HECKE ?? Yohan Boli.
FOTO MARC VAN HECKE Yohan Boli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium