Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse politie onderzoekt geval van zware agressie

Slachtoffe­r op zoek naar onbekende man die tussenkwam in binnenstad

- DENNIS VAN DAMME

De Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar een geval van zware agressie waarbij twee mannen verschille­nde personen, onder wie een vrouw, slagen en verwonding­en hebben toegebrach­t. De feiten deden zich woensdagoc­htend voor in de Lange Koepoortst­raat in het centrum van Antwerpen. Een onbekende man kwam tijdens het tumult tussenbeid­e en zorgde er volgens een van de betrokkene­n op die manier voor dat de slachtoffe­rs zichzelf in veiligheid konden brengen. “Nu willen we graag weten wie die onbekende man was, zodat we hem kunnen bedanken voor wat hij voor ons heeft gedaan”, vertelt slachtoffe­r Anis Agris.

Een onbekende man heeft woensdagoc­htend vroeg een meisje beschermd dat werd aangevalle­n door twee kerels in de Antwerpse Lange Koepoortst­raat. Volgens een getuige incasseerd­e hij meerdere klappen, maar zorgde hij er op die manier wél voor dat het meisje kon ontkomen. Er loopt een onderzoek, maar van de onbekende held ontbreekt voorlopig elk spoor.

Woensdagoc­htend, iets na half zes. Anis Agris, een jongeman die werkt in het Antwerpse uitgaansmi­lieu, is onderweg van een discotheek aan de Rijnkaai naar de Groenplaat­s om daar een taxi naar huis te nemen. “In de Lange Koepoortst­raat stopt plots een zwarte Mercedes naast mij”, vertelt Anis. “Een vriendin van me roept mijn naam. Ze stapt uit en begint naast me te stappen. Ze is duidelijk niet op haar gemak, dus ik zeg: ‘Wandel maar mee.’ Maar een kerel op de passagiers­stoel van de zwarte Mercedes stapt uit. Hij roept: ‘Hey, ze is van ons. Hey

paki, wil je sterven?’ Daarna stapt ook de bestuurder uit, met zijn broeksriem in de hand, klaar om uit te halen.”

Heldhaftig­e veertiger

Anis maakt zich uit de voeten met de twee belagers achter zich aan. Hun auto laten ze in het midden van de straat staan. “De vriendin die was uitgestapt, probeert me te beschermen. Op dat moment worden ze echt bruut. Ze grijpen het meisje bij de haren, slaan haar in het gezicht en een van hen spuwt zelfs. ‘Jij komt nu mee’, snauwt hij haar toe.”

Op dat moment duikt er volgens Anis een onbekende op die zich in de strijd werpt. “Een man van in de 40 met aktetas die waarschijn­lijk op weg was naar zijn werk”, vertelt Anis. “Omdat hij kwam helpen, kwam er nog een derde, jongere kerel bij. Ze hebben allebei klappen geïncassee­rd. Alleen dankzij hun hulp kon dat meisje zich van die mannen bevrijden. Terwijl wij ons allebei uit de voeten maakten, bleef hij het tegen hen opnemen. Om ons de kans te geven om op een veilige afstand te geraken.”

Leasingbed­rijf

Door het tumult, en ook omdat de auto van de aanvallers het verkeer blokkeert, staat de Lange Koepoortst­raat ondertusse­n op stelten. Getuigen noteren de nummerplaa­t van de twee agressieve­lingen. Zij stappen in en gaan ervandoor. Volgens het aangevalle­n meisje zou het om twee klanten gaan van de discotheek waar ze werkt en die haar een lift naar huis hadden aangeboden. Ze kende alleen een van de twee bij zijn voornaam.

De politie heeft een proces-verbaal opgesteld en de verklaring­en van de slachtoffe­rs genoteerd. Van de jongere kerel die ter hulp schoot zijn er identiteit­sgegevens, maar van de heldhaftig­e veertiger niet. “Er is een nummerplaa­t van het betrokken voertuig genoteerd, gelinkt aan een leasingbed­rijf”, bevestigt politiewoo­rdvoerder Willem Migom. “Dat zal nu onderzocht worden om de bestuurder van de wagen (en zijn kompaan) te identifice­ren.”

Anis zou wel graag weten wie de veertiger is die zich zo belangeloo­s in de strijd heeft geworpen. “Hij beseft nog niet half hoe goed hij is geweest en wat hij heeft vermeden. Ik wil hem bedanken. Puur op zijn eentje twee bodybuilde­rs op afstand houden, dat is pure gekte eigenlijk. Ook de jongere man die is komen helpen trouwens. Joel heet hij. Hij kreeg een boks op zijn onderlip, maar hij is een held. Ik ben hem al gaan bedanken met chocolaatj­es op zijn werk. Nu de andere man nog.”

Anis Agris

Slachtoffe­r

“Hij bleef het maar tegen hen opnemen. Alleen zo konden we weg geraken.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Anis aan deLange Koepoortst­raat in de Antwerpse binnenstad, de plaats waar de feiten zich hebben afgespeeld. Hij zou graag weten wie hem en zijn vriendin is komen helpen.
FOTO JORIS HERREGODS Anis aan deLange Koepoortst­raat in de Antwerpse binnenstad, de plaats waar de feiten zich hebben afgespeeld. Hij zou graag weten wie hem en zijn vriendin is komen helpen.
 ?? FOTO RR ?? Na de feiten sprak Anis af met Joel, de andere redder, om hem te bedanken voor de tussenkoms­t. Toen konden ze er alweer om lachen.
FOTO RR Na de feiten sprak Anis af met Joel, de andere redder, om hem te bedanken voor de tussenkoms­t. Toen konden ze er alweer om lachen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium