Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Je ziet dat het kan, zelfs na 20 jaar”

Moeder verdwenen Liam Vanden Branden is blij voor ouders van Nicky

-

Hopen dat er ooit een antwoord op hun vragen komt: dat doen de ouders van de verdwenen Mechelse peuter Liam Vanden Branden nog elke dag. Ook al is het al 22 jaar geleden. De doorbraak in Nederland geeft weer hoop.

“Je kan als ouder niet anders dan blijven geloven dat je ooit zal weten wat er met je kind gebeurd is”, zegt mama Daniëlle Huysmans (52). Haar leven en dat van haar toenmalige echtgenoot Dirk werd overhoop gezet op 3 mei 1996, toen hun 2-jarige zoon Liam spoorloos verdween aan het huis van zijn grootmoede­r aan het Zennegat in Mechelen. Meegenomen of in het water gesukkeld? Nooit kwam er een antwoord.

Twee jaar na Liam

“En dan hoor je plots dat ze na al die tijd de zaak van Nicky Verstappen hebben opgelost. Ik weet nog dat ik dat nauwgezet heb gevolgd indertijd, twee jaar nadat Liam was verdwenen. Dat heb ik trouwens met zowat alle verdwijnin­gen van kinderen gedaan de voorbije 22 jaar.”

Dat de zaak na twee decennia opgelost is, geeft Daniëlle een sprankeltj­e hoop.

“Mijn eerste gedachte is dan: het

kan, zelfs na twintig jaar. Ik ben heel blij voor de ouders van Nicky. Ik besef dat het heel belangrijk voor hen moet zijn om dit af te kunnen sluiten, het geeft volgens mij een soort geruststel­ling. En als ze de dader nu nog kunnen oppakken, dan krijgen ze misschien zelfs antwoorden op de vraag waarom. Dat is veel waard. Je zag dat de moeder heel emotioneel was toen ze de pers toesprak en iedereen bedankte die geholpen had”, zegt Huysmans, die tegenwoord­ig in Sint-Katelijne-Waver woont.

“Ooit hoop ik hetzelfde mee te maken. Ik ga er nog altijd van uit dat iemand Liam meegenomen heeft. Bij ons is er helaas geen DNA van een verdachte die we kunnen zoeken zoals bij Nicky. Maar iemand moet iets gezien hebben of weet iets. Die getuigen moeten eindelijk hun mond opendoen, desnoods anoniem. Of misschien begint iemand zijn geweten wel te knagen. Ik heb alleszins niet het gevoel dat onze zoon dood is.”

Daniëlle Huysmans Mama Liam “Ik weet dat ik de zaakNicky Verstappen nauwgezet heb gevolgd indertijd, twee jaar nadat Liam was verdwenen.”

 ?? FOTO HERMAN RICOUR ?? Liam.
FOTO HERMAN RICOUR Liam.
 ?? FOTO DV ??
FOTO DV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium