Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hele avond hinder door uitgebrand­e caravan en auto

Wegdek E17 beschadigd door grote hitte

-

Het wegdek van de E17 richting Antwerpen heeft donderdag schade opgelopen ter hoogte van de afrit Zwijndrech­t door een hevige brand. Een caravan en een auto waren er in brand gevlogen. De werkzaamhe­den duurden tot lang na de avondspits.

“We waren onderweg naar huis, in Noord-Holland, toen er file ontstond”, vertelt Linda Ligthart, die er met haar echtgenoot en drie kinderen een vakantie van 2,5 weken in de Franse Dordogne op had zitten. “We stonden stil toen een auto langs achter op onze caravan inreed.”

Bij die aanrijding raakte gelukkig niemand gewond, maar de auto vloog in brand en daarna volgde ook de caravan. Beide voertuigen brandden volledig uit. “Al onze vakantiesp­ullen zijn weg”, zucht Linda. “Wat een naar einde van onze vakantie.”

Nieuwe asfaltlaag

De brandweer had het vuur snel onder controle. Om de voertuigen te kunnen takelen, moesten wel verschille­nde rijstroken worden afgesloten.

Tot overmaat van ramp bleek het wegdek beschadigd. Het Agentschap Wegen en Verkeer startte in de namiddag met het frezen van de toplaag, om daarna een nieuwe asfaltlaag aan te brengen.

Over een afstand van zo’n twintig meter werd het wegdek van twee rijstroken afgeschraa­pt. De werkzaamhe­den duurden tot lang na de avondspits. Pas even voor 21.30u werden de rijstroken weer vrijgegeve­n.

 ?? FOTO BFM ?? De caravan en de auto erachter brandden volledig uit.
FOTO BFM De caravan en de auto erachter brandden volledig uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium