Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Extra ticketauto­maat moet gesloten loket opvangen

Sanitair station Noorderkem­pen blijft vanaf september ook buiten loketuren toegankeli­jk

-

Er vertrekken meer reizigers in station Noorderkem­pen, bevestigt NMBS, maar het loket zal er minder lang open zijn. Vanaf volgende week sluit het loket om 14u. Om dit op te vangen is er wel een extra ticketauto­maat geplaatst.

“We schakelen volgende week opnieuw over op de normale openingsur­en van het loket”, verduideli­jkt NMBS-woordvoerd­er Dimitri Temmerman. Met de komst van de Beneluxtre­in op 9 april waren ook de openingsur­en van het loket uitgebreid. Tot groot jolijt van de reizigers die dachten dat dit zo zou blijven. “Dat was slechts een tijdelijke maatregel om de nieuwe situatie op te vangen. Maar er is nu wel een extra ticketauto­maat bij.”

“Een tweede automaat is wenselijk, want nu was het soms al aanschuive­n. Maar het vangt niet alles op. Sommige abonnement­en kun je niet aan een automaat verlengen, dat kan alleen aan het loket”, weet Joris Van der Schoot van de Liga ter Ontsluitin­g van de Noorderkem­pen, die de belangen van de treinreizi­gers behartigt. “Dat de openingsur­en van het loket opnieuw wijzigen, toont aan dat de dienstverl­ening in station Noorderkem­pen heel onzeker is. Met een Beneluxtre­in die nog altijd niet standvasti­g rijdt, jaagt die onbetrouwb­aarheid alleen maar reizigers weg.”

Nochtans zijn heel wat politici in de regio vragende partij om net de

dienstverl­ening te verbeteren zodat station Noorderkem­pen kan uitgroeien tot een verkeerskn­ooppunt voor de hele regio. Betaalslot

Nu de openingsti­jden van het loket opnieuw worden teruggesch­roefd, stelt zich de vraag: wat met het sanitair? In het verleden waren de toiletten enkel toegankeli­jk tijdens de loketuren. De Liga is al lang vragende partij om de wc’s buiten de uren open te houden. Op de deuren was intussen wel een betaalslot geplaatst. “Wat haalt het uit als je niet naar het toilet kunt in de namiddag, wanneer het loketgebou­w gesloten is?”, merkt Van der Schoot op.

“Vanaf september wordt er extra personeel ingezet. Hierdoor kan het sanitair ook buiten de openingsti­jden van het loket toegankeli­jk blijven”, weet Temmerman.

De onderstati­onschef van dienst, die onder meer ook de mindervali­den op de trein begeleidt, zal daar dan voor instaan.

 ?? FOTO ELLA ?? Vanaf volgende week sluit het loket weer om 14u, zoals vroeger.
FOTO ELLA Vanaf volgende week sluit het loket weer om 14u, zoals vroeger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium