Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Steven Dietvorst dan toch lijstduwer bij CD&V

Na afscheid politiek

- (jaa)

Schepen Steven Dietvorst duwt nu toch de lijst van CD&V. Hij steunt de vernieuwin­gsoperatie van zijn partij en haalt uit naar Open Vld en lijstduwer Alain Willems.

Steven Dietvorst (49) haalde in 2012 vanop de derde plaats nog de meeste voorkeurst­emmen. Vijfhonder­d Schildenar­en zagen in hem toen de juiste man om Schilde verder te blijven besturen. Blijven besturen, want Dietvorst was toen al twaalf jaar schepen en zal wanneer deze legislatuu­r ten einde loopt, achttien jaar op de teller hebben.

Eind vorig jaar kondigde Dietvorst zijn afscheid aan van de lokale politiek. Maar daar komt hij nu op terug. “We willen inzetten op verjonging en ik wil die jongeren met raad en daad bijstaan. Volledig afscheid nemen doe ik zeker niet, maar ik zie voor mezelf eerder een rol achter de schermen weggelegd”, aldus Dietvorst.

Toch lijkt zelfs een nieuw mandaat als schepen niet helemaal uitgeslote­n. “Uiteraard hangt het er van af hoe de verkiezing­en zullen verlopen.”

Integritei­t

Steven Dietvorst zet volop in op integritei­t en verwijst daarbij onomwonden naar Alain Willems, mede-eigenaar van horecazaak De Vogelenzan­g en de verrassend­e lijstduwer bij Open Vld. “Onze lijsttrekk­er en alle andere CD&V-kandidaten staan garant voor een integer, inclusief en betrokken beleid ten bate van alle inwoners van Schilde en ’s-Gravenweze­l. Integritei­t is altijd mijn stokpaardj­e geweest en dat zal het ook blijven”, aldus Dietvorst. “Als ik zie dat een andere partij niet aarzelt om iemand prominent op zijn lijst te zetten die het niet nauw neemt met ruimtelijk­e ordening en hiervoor zelfs correction­eel veroordeel­d is, dan denk ik dat integritei­t en het nastreven van het algemeen belang de hoofdthema’s zullen worden van de kiesstrijd in Schilde. En dan staan wij met onze kandidaten bijzonder sterk.”

Alain Willems (Open Vld) is verbaasd over de uithaal van Dietvorst. Hij tekende beroep aan tegen zijn veroordeli­ng en heeft naar eigen zeggen goede hoop op een gunstige afloop van de rechtszaak. “Mijn veroordeli­ng dateert uit de tijd dat er nog geen vergunning was. Die is er nu wel. Het provincieb­estuur heeft ons die verleend nadat gebleken was dat we met alles in regel waren. De Vogelenzan­g werkt volstrekt legitiem.”

 ?? FOTO JAA ?? Steven Dietvorst.
FOTO JAA Steven Dietvorst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium