Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dembélé en Fellaini blijven toch Rode Duivel

- LUDO VANDEWALLE

Na Vincent Kompany (32) gaan nu ook Marouane Fellaini (30) en Mousa Dembélé (31) door bij de Rode Duivels. Dat betekent dat bondscoach Roberto Martinez ook voor de komende EKcampagne over alle spelers uit zijn succesvoll­e WK-selectie kan beschikken.

Vincent Kompany liet woensdag al weten verder te doen als Rode Duivel. De twee andere Duivels die twijfel zaaiden over hun toekomst bij de nationale ploeg, Marouane Fellaini en Mousa Dembélé, doen nu ook verder.

In de entourage van Fellaini viel te noteren dat hij graag nog een verlenging breit aan zijn internatio­nale carrière die hem nu al 87 interlands opleverde. Fellaini had begin dit kalenderja­ar nog gezegd dat hij het na het WK voor bekeken zou houden. Een uitspraak waar hij daarna gedeelteli­jk op terugkwam door te zeggen dat hij na het WK zou beslissen. Nu doet hij er nog een campagne bij.

Het gegeven dat hij zijn contract bij het Engelse Manchester United gewoon verlengde en niet ergens in een exotisch land voor het vele geld ging spelen, heeft er alles mee te maken. Hij tekende tijdens het WK op Old Trafford een nieuwe verbinteni­s die hem de komende twee jaar, plus een optie op nog een jaar, nog aan Manchester United bindt. Fellaini speelde op het WK in Rusland in vijf van de zeven wedstrijde­n mee en dat gaf hem nog zin om door te gaan.

“Hij zal nog zo lang mogelijk voor de Rode Duivels blijven spelen”, aldus een intimus. Fellaini speelde zijn eerste interland in februari 2007.

Mousa Dembélé heeft nooit gezegd dat hij zou stoppen, maar zaaide wel twijfel over zijn toekomst. De 80-voudige internatio­nal vertelde op het WK, waar hij in vier wedstrijde­n in actie kwam, dat hij er nog eens over moest nadenken. Dembélé sukkelt geregeld met blessures. Bovendien liet hij net als Fellaini zijn toekomst als Rode Duivel af hangen van een eventuele transfer. Die is er niet gekomen, want hij staat nog altijd onder contract bij Tottenham Hotspur in de Premier League.

Schotland en IJsland

Bij Dembélé is de beslissing wel ‘voorlopig’. De middenveld­er, die al in mei 2006 voor de Rode Duivels debuteerde, houdt zich ‘tot nader order’ beschikbaa­r. Hij is er nog niet volledig uit of hij de volledige campagne voor het EK 2020 zal meemaken. Maar voor de oefeninter­land in Schotland (7 september) en de wedstrijd in het kader van de Nations League in IJsland (11 september) is Dembélé gewoon beschikbaa­r.

Andere dertigers, zoals Dries Mertens (31), Simon Mignolet (30), Thomas Vermaelen (32), Jan Vertonghen (31) en eergistere­n dus Vincent Kompany lieten al weten dat ze verder doen.

Volgende week vrijdag maakt bondscoach Martinez zijn selectie voor Schotland en IJsland bekend. Radja Nainggolan en Steven Defour, beiden niet op het WK, blijven bij hun besluit zich niet meer beschikbaa­r te stellen.

Bond geeft Henry niet op

Thierry Henry, de voorbije twee jaar assistent van bondscoach Martinez, wordt de jongste dagen nadrukkeli­jk genoemd als nieuwe coach van Bordeaux, gisteren de tegenstand­er van AA Gent. De voetbalbon­d wil echter verder met de 41-jarige gewezen topspits als assistent en heeft hem ondanks de hardnekkig­e berichten dus nog niet opgegeven.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO BELGA ?? Fellaini en Dembélé op het WK tegen Frankrijk: straks toch nog internatio­nal.
FOTO BELGA Fellaini en Dembélé op het WK tegen Frankrijk: straks toch nog internatio­nal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium